Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

We zullen u spoedig terug contacteren.

Als commercieel verantwoordelijke van Arcor kom ik in heel veel bedrijven in verschillende takken van de industrie. Groot is mijn verbazing wanneer ik hoor dat een bedrijf nog niet samenwerkt met een maatwerkbedrijf. Soms weet ik niet wat ik hoor: sommige bedrijven hebben de optie zelfs nog nooit overwogen!

Jouw bedrijf ook niet? Hieronder geef ik je vijf goede redenen om dit wel te doen:

1)    Eenvoudige repetitieve taken worden nog veel te vaak door overbetaalde werknemers uitgevoerd.

Heb je al eens berekend wat een werknemer werkelijk kost per uur? Nee? Maak de oefening en je zal versteld staan… Laat je mensen dus gepaste taken uitvoeren voor dat geld. Alle andere taken kan je beter uitbesteden.

Maatwerkbedrijven werken met mensen die een grote afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. Ze worden hiervoor ook gesubsidieerd. Hun uurlonen en prijzen liggen een pak lager dan wat jij aan loonkost betaalt.

2)    Een gewoon bedrijf biedt producten of diensten. Een maatwerkbedrijf biedt oplossingen.

Zit jouw bedrijf met een knelpunt in de productie? Dan kan je zelf naar oplossingen gaan zoeken: een nieuwe productielijn opstarten? Een extra kwaliteitscontrole inbouwen? Nieuwe leveranciers zoeken? Extra mensen aanwerven?

Maatwerkbedrijven maken deze denkoefening samen met jou. Ze delen hun ervaring en helpen mee het productieproces op punt te zetten. Waar nodig vullen ze zelf de gaten in.

3)    Jouw klanten verwachten supersnelle leveringen. Flexibiliteit is belangrijker dan ooit.

Je dreigt een deadline te missen. Wat doe je? Andere werknemers van hun dagtaak wegnemen, zodat ze kunnen bijspringen? Jouw klant informeren dat de bestelling wat later zal zijn? Op die manier dreig je andere afdelingen onder druk te zetten of klanten te verliezen.

Maatwerkbedrijven zijn heel flexibele partners. Ze kunnen een nieuwe opdracht heel snel opstarten of extra mensen rechtstreeks bij jou inschakelen. Zo kan jij die belangrijke deadline met gemak halen.

4)    Verschillende stappen kunnen door dezelfde partner uitgevoerd worden. Dit bespaart tijd, transport en geld.

Wanneer je een bepaalde bewerking uitbesteedt, zorgt dit dan voor problemen? Moet je zelf soms wachten op goederen? Eens geleverd, is het dan vaak alle hens aan dek om alles te verwerken en op tijd de deur uit te krijgen? Dit zorgt voor tijdsverlies en onnodige druk bij jouw werknemers.

Maatwerkbedrijven zijn heel veelzijdig en kunnen verschillende deeltaken vlot na elkaar uitvoeren. Ze kunnen instaan voor het verwerken (snijden, stikken, monteren, etiketteren, noem maar op…), verpakken en verzenden. En wanneer ze iets niet kunnen, dan zijn ze altijd bereid om samen naar oplossingen te zoeken.

5)    Op vlak van kwaliteitscontrole zijn maatwerkbedrijven meestal een stapje voor op reguliere bedrijven.

Maak je je soms zorgen over de kwaliteit van jouw afgewerkte producten? Slaag je er niet altijd in om de kwaliteit even consequent te controleren? Of werk je samen met partners die niet altijd even betrouwbaar zijn? Die onzekerheid kan jouw bedrijf klanten kosten.

Maatwerkbedrijven hebben de goede gewoonte om altijd een kwaliteitscontrole in te bouwen. Ze gebruiken checklists en procedures om de kwaliteit te borgen. Op die manier zijn ze erin geslaagd om uit te groeien tot moderne professionele bedrijven waar kwaliteit centraal staat.

Wil je nader kennismaken met de vele mogelijkheden van een maatwerkbedrijf? Er zijn tal van mogelijkheden:

Uitgelichte Blog

Voorzitter Arcor aan het woord

Voorzitter Arcor aan het woord

Het december nummer van Werkvormen, het periodieke tijdschrift van Groep Maatwerk, werd volledig gewijd aan “Goed bestuur” in de maatwerkbedrijven. Hierbij werd André Van Butsel,

10 redenen om met Arcor samen te werken

10 redenen om met Arcor samen te werken

Maatwerkbedrijven hebben in Vlaanderen een cruciale rol verworven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen dagelijkse realiteit is. Ze zijn een betrouwbare, flexibele partner voor bedrijven en leveren

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf?

Maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen, zijn bedrijven die mensen tewerkstellen die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Hun doel is deze mensen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.