Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Slapend winst maken, hoe doe je dat

Als je goed kijkt en luistert naar wat er gebeurt in je bedrijf, kan je zonder inspanning heel veel geld verdienen. We denken allemaal in de eerste plaats aan grotere omzet, grotere winstmarges. Maar je kan ook meer winst overhouden door geldlekken op te sporen en te elimineren, of door slimmer te gaan werken.

Geldlekken opsporen en elimineren

De grootste geldverslinders zijn verspillingen. Vaak zie je ze niet eens of vindt iedereen ze normaal: machines die blijven draaien in het weekend, verlichting die blijft aan staan, kranen die lekken, toiletten die blijven doorspoelen, mails die afgedrukt worden, papier dat weggegooid wordt. Maak daarom goede afspraken met je medewerkers, leg die afspraken vast in duidelijke procedures en je verdient makkelijk enkele duizenden euro’s per jaar.

Een voorbeeld: 1 toilet dat 1 liter water per minuut lekt, kost je op jaarbasis meer dan € 2.000.
(Berekening: 1 x 60 x 24 x 365 x € 0,0043 = € 2.260).

Stop met wachten

Andere geldverslinders zijn wachttijden. Ook die worden door jezelf en je medewerkers vaak beschouwd als normaal, minimaal of niet te vermijden. Als je twijfelt om er iets aan te doen, bereken dan even de kostprijs van wachttijd.

Een medewerker die € 2.700 bruto/maand verdient en die elke dag 5 minuten zit te wachten tot zijn computer is opgestart, kost je € 400/jaar. Heb je zo 10 medewerkers… Daar kan je veel nieuwe PC’s mee kopen.
(Berekening: € 2.700 bruto/maand. Reken daar 1/3 loonkost bij, dan heb je een maandelijks loonkost van € 3.600. In een 38 urenweek komt de kost op (3.600 x 3)/(13 x 38 x 60)  = € 0,36/minuut. Aan 5 minuten per dag en 220 werkdagen per jaar kost deze medewerker je 5 x 220 x 0,36 = € 401/jaar)

Elimineer daarom wachttijden: wachten op computers die traag opstarten, wachten op goedkeuringen, wachten op beslissingen, wachten op leveringen, wachten op informatie, wachten op mails die niet beantwoord worden. Begin hier niet aan als het slecht gaat in je bedrijf, want dan is het te laat. Doe hier vooral iets aan als het goed gaat, want dan wordt er op geen euro gekeken en staat de geldkraan wagenwijd open.

Maar je kan ook slimmer werken om veel geld te verdienen.

Werk slimmer, niet harder

Wat je zelf niet kan, besteed je beter uit aan specialisten. Niemand twijfelt er nog aan om de boekhouding uit te besteden aan een accountantsbureau of de loonadministratie over te laten aan een sociaal secretariaat. Goed uitgeruste boekhoudkantoren en sociale secretariaten volgen immers de reglementering op de voet, onderzoeken het recht op allerlei subsidies, loon- en RSZ verminderingen. Een goed advies kan tienduizenden euro’s opleveren.

Maar heb je er wel eens aan gedacht om je werk uit te besteden aan een maatwerkbedrijf?

Ook maatwerkbedrijven zijn specialisten

Je kan enorm besparen op personeelskosten door een maatwerkbedrijf in te schakelen om pieken op te vangen en tijdrovend werk te doen. Je eigen personeel is hiervoor te duur en heeft hiervoor geen tijd of zelfs geen goesting.

Maatwerkbedrijven (voorheen beschutte werkplaatsen) stellen personen met een arbeidshandicap tewerk onder leiding van een professioneel team van begeleiders. Doordat elk maatwerkbedrijf hiervoor aanzienlijke subsidies krijgt van de overheid, kan er werk geleverd worden aan zeer concurrentiële prijzen. Tegelijk moeten maatwerkbedrijven aan zeer hoge kwaliteitseisen voldoen. Geen kwaliteit betekent immers geen subsidies.

Veel ondernemers denken nog steeds het licht gezien te hebben in het oosten. Maar er is een veel betere alternatief dicht bij huis, in de vorm van een maatwerkbedrijf.

Hoe ga je te werk?

De eerste mogelijkheid bestaat erin je werk te laten afhalen door het maatwerkbedrijf. De goederen worden stipt en klaar voor verkoop bij je terug bezorgd of gaan zelfs rechtstreeks van het maatwerkbedrijf naar je klant.

De tweede mogelijkheid laat toe om medewerkers van het  maatwerkbedrijf te werk stellen binnen je eigen bedrijf, onder professionele begeleiding. Deze werknemers leveren zowel kwalitatief als kwantitatief schitterend werk af. Je betaalt enkel de geleverde prestaties. Je hoeft je geen zorgen te maken over administratie, gewaarborgd loon, arbeidsongevallen enz.

Flexibiliteit en klantvriendelijkheid worden bij Arcor hoog in het vaandel gedragen. Je hoeft dus zeker geen dure expedities naar China te organiseren, want dicht bij huis heb je een veel goedkoper en kwalitatief hoogstaand alternatief. Bekijk onze productiemogelijkheden en onze dienstverlening. Of beter: neem vandaag nog contact op met onze sales afdeling via sales@arcor.be

Uitgelichte Blog

flexibel werken

Flexibel zeg je?

Tegenwoordig vindt iedereen van zichzelf dat hij, zijn team of zijn bedrijf dynamisch is. Dat zie je weerspiegeld op de homepage van heel wat websites

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf?

Maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen, zijn bedrijven die mensen tewerkstellen die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Hun doel is deze mensen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.