Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Maatwerkbedrijven kunnen Vlaamse economie erbovenop helpen met flexibele werkkrachten

De coronacrisis heeft het bedrijfsleven danig door elkaar geschud. Sommige organisaties hebben lange tijd stilgelegen en zien hun activiteiten maar traag de draad opnieuw oppikken, als dat al gebeurt. Andere ondernemers zitten met de handen in de haren omdat ze overstelpt worden met werk. Beide evoluties maken duidelijk dat de economische relance vraagt om een nieuwe meer flexibele arbeidsorganisatie. En daarin is een centrale rol weggelegd voor de maatwerkbedrijven.

Maatwerkbedrijven kunnen Vlaamse economie erbovenop helpen

Nu de mist rond corona stilaan wat wegtrekt, duiken de eerste arbeidscijfers op. Volgens enkele enquêtes van VOKA[1] vreest één op vier ondernemingen mensen te moeten ontslaan. Berekeningen van de Nationale Bank komen uit op 180.000 medewerkers die door corona hun job zouden verliezen.

Wat niet blijkt uit deze cijfers is dat er ook heel wat bedrijven zijn die het nu net heel goed doen. Ondernemingen die sterk groeien en die de vraag (nagenoeg) niet aankunnen. Zij beschikken eerder over te weinig mensen om al het werk gedaan te krijgen. Ook voor hen zijn het geen evidente tijden en dringt een structurele oplossing zich op.

Tijd voor een flexibele arbeidsorganisatie

Om beide types bedrijven op een economisch en sociaal duurzame manier uit de crisis te loodsen, is er dringend nood aan een flexibele arbeidsorganisatie. Enkel door arbeiders flexibel te kunnen inzetten, zullen de boomende bedrijven hun groei kunnen waarmaken en zullen de ondernemingen die in financieel moeilijk vaarwater zitten niet ten onder gaan aan hun logge arbeidsstructuur.

Maatwerkbedrijven als partner van de relance

Als we het over flexibele arbeid hebben, dan komen we automatisch ook bij maatwerkbedrijven uit. Maatwerkbedrijven zijn een ideale partner in een flexibele arbeidsorganisatie, zeker voor niet-gespecialiseerd werk. De voordelen:

  • Flexibel. Maatwerkbedrijven beschikken over een uitgebreide poel aan multi-inzetbare arbeiders. Bij pieken kunnen ze snel en eenvoudig werkkrachten verschuiven van de ene opdracht naar de andere, zodat elke vraag snel ingevuld kan worden.
  • Voordelig. Met een maatwerkbedrijf onder de arm hoeven bedrijven zelf geen personeel aan te werven om piekmomenten op te vangen, om ze daarna weer te moeten ontslaan als de storm wat gaat liggen. Ondernemingen besparen zo op loonkosten, ziektedagen, personeelsadministratie, loonadministratie, arbeidsongevallen… Bovendien bieden maatwerkbedrijven door hun sociale dimensie een zeer voordelige prijs per gewerkt uur.
  • Duurzaam. Samenwerken met een maatwerkbedrijf heeft inderdaad ook een sociaal duurzaam aspect. Maatwerkbedrijven helpen immers mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een job. Door met hen in zee te gaan, werken ondernemingen dus mee aan de inclusie van deze doelgroepmedewerkers.

Alles op een rijtje gezet, zijn maatwerkbedrijven een belangrijke partner voor een duurzame relance van onze economie. De meer dan 15.000 doelgroepmedewerkers in Vlaanderen staan alvast te popelen om mee aan de slag te gaan.

Uitgelichte Blog

10 redenen om met Arcor samen te werken

10 redenen om met Arcor samen te werken

Maatwerkbedrijven hebben in Vlaanderen een cruciale rol verworven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen dagelijkse realiteit is. Ze zijn een betrouwbare, flexibele partner voor bedrijven en leveren

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Met Arcor aan de slag gaan, dat kan heel snel! Soms kunnen we al binnen 24 uur bijspringen. Aan de hand van een potentieel scenario leggen we even uit hoe dat in zijn werk gaat:

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.