Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Enclavewerk in uw bedrijf: 10 vragen en 10 antwoorden

Als maatwerkbedrijf kunnen wij onze medewerkers ter beschikking stellen om voor korte of lange tijd bij u in uw bedrijf te werken. Het kan zowel gaan over zuiver productiewerk, als over dienstverlening (poetsen, auto’s wassen, opkuis, onderhoud plantsoenen, verfraaiingswerken, opruimen bouwwerven, …). We zetten enkele veel gestelde vragen en antwoorden voor u op een rij.

Hoe groot is een ploeg medewerkers?

Ideaal voor ons is een ploeg van 7 à 8 medewerkers. Onze busjes kunnen 8 mensen vervoeren en de begeleiding is ook optimaal bij een ploeg van 7 à 8. Aangezien er steeds begeleiding verplicht aanwezig is vanuit Arcor, zijn ploegen van bijv. 2 of 3 medewerkers slechts zeer beperkt en kortstondig mogelijk, voor zover we dit kunnen inplannen met onze eigen activiteiten.

Wordt er een overeenkomst opgemaakt?

Inderdaad. Voor de start van de werken wordt er een ondernemingscontract opgemaakt. Daarin staat de duur van de overeenkomst (meestal één kalenderjaar), de tarieven, de plaats van tewerkstelling, de werkuren, het uit te voeren werk enz. Dit ondernemingscontract is conform alle wetgeving en wordt doorgestuurd naar en goedgekeurd door het departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Gemeenschap.

Hoeveel bedraagt het tarief?

Het uurtarief wordt vooraf afgesproken. Hiervoor kan u bellen naar Arcor op 055 21 45 33 (vragen naar Tim) of mailen naar sales@arcor.be.

Moet ik ook vervoerskosten betalen?

Inderdaad. Wij vervoeren onze medewerkers met een busje en daarvoor rekenen wij een vast kilometertarief aan van €0,71/km.

Wat gebeurt er bij ziekte?

Wanneer iemand van onze medewerkers ziek valt, voorzien wij direct een vervanger. U hoeft zich niets aan te trekken van ziekte-aangifte, gewaarborgd loon, enz.

Wat gebeurt er als er zich een arbeidsongeval voordoet?

De eerste hulp gebeurt uiteraard in uw bedrijf.
Maar aangezien het onze medewerkers zijn, doen wij alle nodige formaliteiten om het arbeidsongeval via onze verzekering te regelen.

Wat met werktijden en pauzes?

Onze medewerkers vallen onder ons arbeidsreglement en volgen dus onze eigen werktijden en pauzes.
Van maandag tot donderdag: van 8u tot 12u en van 12u30 tot 16u30 (7,75u).
Vrijdag van 8u tot 12u en van 12u30 tot 15u45 (7u).
Het betreft uren van vertrek en aankomst in Arcor.
In de voor- en namiddag is er een pauze van 10 minuten.
Onze ploegen worden steeds uitgestuurd voor een volledige dag, niet voor halve dagen.

Kunnen wij onze productie ook overbrengen naar Arcor?

Uiteraard, en graag zelfs. Wij zijn altijd bereid om samen met u te onderzoeken of het niet makkelijker is om een deel van de productie bij ons te laten gebeuren. U plaatst eventueel de nodige machines bij ons en wij zorgen voor de uitvoering van het werk. We komen zelfs de goederen bij u halen en brengen die ook terug, of vervoeren ze rechtstreeks naar uw afnemer.

Zijn wij gedekt voor burgerlijke aansprakelijkheid?

Indien één van onze medewerkers per ongeluk schade zou toebrengen aan uw goederen of aan goederen van een derde (leverancier, klant), dan treedt onze verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid in actie. Wij doen alle nodige formaliteiten en onze verzekering dekt de schade.

 Wat als de werken eerder uitgevoerd zijn dan eerst gedacht?

Dan hebben onze medewerkers uitstekend werk verricht. Wij stoppen met de werkzaamheden van zodra u dat wenst, zonder enige opzeg vooraf. Uiteraard nadat een begonnen dag volledig is afgewerkt, niet ergens halverwege. Zolang het ondernemingscontract loopt, kan er steeds opnieuw beroep gedaan worden op ons. Is het ondernemingscontract intussen ten einde gelopen, dan stellen we een nieuw contract op voor één jaar en gaan we opnieuw aan de slag op de dagen die u wenst.

Hebt u nog vragen?
Bel naar Arcor op 055 21 45 33 (vragen naar Tim) of mail naar sales@arcor.be.

Uitgelichte Blog

0 jaar zonne-energie: een balans

10 jaar zonne-energie: een balans

In 2008 besloot Arcor om het dak van het pas aangekochte gebouw vol te leggen met 1.530 zonnepanelen voor een totale oppervlakte van 6.850 vierkante

Voorzitter Arcor aan het woord

Voorzitter Arcor aan het woord

Het december nummer van Werkvormen, het periodieke tijdschrift van Groep Maatwerk, werd volledig gewijd aan “Goed bestuur” in de maatwerkbedrijven. Hierbij werd André Van Butsel,

Arcor zit in een gloednieuw jasje

Arcor zit in een gloednieuw jasje!

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Liefde op het eerste gezicht  of een ontnuchterende  ontgoocheling … imago en visuele identiteit

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.