Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Duurzaamheid

Een hart voor Maatschappelijk en Duurzaam Ondernemen

Maatschappelijk en Duurzaam Ondernemen is onze prioriteit, een rode draad die we aanhouden doorheen alle economische, milieu- en sociale overwegingen, voor onze medewerkers, onze klanten en de samenleving in het algemeen. Daarom schrijven we het bewust met hoofdletters.

Duurzaam beleid

Duurzaamheid zit diepgeworteld in het DNA van Arcor. Als maatwerkbedrijf is het onze missie om personen met een arbeidsbeperking kansen te geven op de arbeidsmarkt. Dat doen we door te investeren in hun opleiding en door hen nuttig, lonend en individueel passend werk aan te bieden. Hierdoor krijgen zij de kans om zich volwaardig te integreren in de maatschappij.

Daarnaast draagt Arcor via haar activiteiten ook actief bij aan een duurzamere wereld. Zo werken we samen met heel wat bedrijven die actief zijn in de circulaire economie, waardoor we mee de afvalberg beperken. Bovendien zetten we in op lokale tewerkstelling en hebben we samenwerkingen en partnerships met lokale organisaties, waardoor we onze lokale economie verder versterken en verduurzamen.

Samen voor een beter milieu

Arcor zoekt duurzame antwoorden op de uitdagingen van vandaag, zonder de toekomst van de komende generaties in gevaar te brengen.

Dat doen we onder meer door ons energieverbruik te verduurzamen:

  • Energie-efficiëntie

De beste energie is de energie die we niet verbruiken. Daarom laten we regelmatig audits  uitvoeren om besparingsmogelijkheden in het verbruik van onze verwarming en verlichting op te sporen. Dit heeft al geleid tot enkele energiebesparende maatregelen:

  • Door de leidingen, pompen en branders aan te passen, verbruiken we 30% minder
  • We vervingen oude veel verbruikende verlichting door LED-lampen: die zijn veel energievriendelijker en gaan bovendien langer mee
  • Groene stroom

Op het dak van Arcor liggen 1.530 fotovoltaïsche panelen te blinken. Ze genereren jaarlijks 300.000 Kwh groene energie, genoeg voor honderd gezinnen, meer dan ons jaarverbruik. Met een investering van 1,4 miljoen euro was Arcor in 2008 alvast een trendsetter. Dit ging toenmalig Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt niet onopgemerkt voorbij: “Arcor toont aan dat industriële activiteit en ecologie perfect kunnen samengaan.”

Andere voorbeelden van duurzame investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan, vindt u in dit blogartikel: Vier duurzame investeringen komen onze klanten financieel ten goede

Verpakking & Handling

Bekijk ook
Handling, cleaning en manuele afwerking

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.