Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf?

Maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen, zijn bedrijven die mensen tewerkstellen die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Hun doel is deze mensen zo veel mogelijk aan de slag te helpen en te laten meedraaien in onze economie. Kortom, hun doel is sociaal, maar hun werking is volledig economisch. En die combinatie maakt van hen een ideale partner voor reguliere bedrijven die hun niet-gespecialiseerd werk willen uitbesteden. Waarom? Hieronder vindt u vijf goede redenen.

Kwaliteit voor niet-gespecialiseerd werk

Maatwerkbedrijven zijn, net als reguliere bedrijven, professionele organisaties die hoogstaande producten afleveren en werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden: ISO, HACCP, BRC, EFQM, enz.

Bovendien beschikken maatwerkbedrijven over een arsenaal aan gedreven medewerkers. Het gaat om mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt aan de slag kunnen en daardoor enorm gemotiveerd zijn om goed werk af te leveren.

En dat werk kan zeer gevarieerd zijn: van producten verpakken tot textielbewerking, van groendienst tot montagewerk. Bovenop dit manueel werk verzorgen maatwerkbedrijven ook de administratieve en logistieke afhandeling, het transport van en naar de klant en de verzending naar de eindklant.

Kortom, maatwerkbedrijven hebben alles in huis om kwaliteitsvol werk af te leveren.

Snelheid en flexibiliteit

Zoals gezegd beschikken maatwerkbedrijven over een uitgebreide poel aan gedreven medewerkers. Medewerkers die bovendien multi-inzetbaar zijn. Daarom zijn maatwerkbedrijven een ideale partner om (seizoens)pieken op te vangen. Ze kunnen snel en eenvoudig werkkrachten van de ene opdracht naar de andere verschuiven, zodat elke vraag snel kan worden ingevuld.

Aan scherpe prijzen

Met een maatwerkbedrijf onder de arm hoeven bedrijven zelf geen personeel aan te werven om piekmomenten op te vangen, om ze daarna weer te moeten ontslaan als de storm wat gaat liggen. Ondernemingen besparen zo op loonkosten, ziektedagen, personeelsadministratie, loonadministratie, enzovoort. Bovendien bieden maatwerkbedrijven door hun sociale dimensie een zeer voordelige prijs per gewerkt uur.

Maatschappelijke integratie

Door samen te werken met een maatwerkbedrijf geven reguliere bedrijven arbeidskansen aan doelgroepmedewerkers en bevorderen zo de maatschappelijke integratie van mensen met een beperking of een andere afstand tot de arbeidsmarkt.

Reguliere bedrijven kunnen er bovendien voor kiezen om de doelgroepmedewerkers van een maatwerkbedrijf binnen hun organisatie aan het werk te zetten (enclavewerking). Op deze manier bieden ze deze medewerkers een mooie kans om door te stromen naar een functie binnen een regulier bedrijf.

Industriële verankering

Tot slot bevordert de samenwerking met een maatwerkbedrijf de industriële verankering: ze dragen bij tot de creatie en het behoud van tewerkstelling in eigen streek. Door de productieketens korter te maken, wordt de lokale economie weerbaarder tegen externe schokken, en ook duurzamer door minder transport.

Bovendien zijn we er allemaal bij gebaat om méér mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden. De groei van maatwerkbedrijven is immers een belangrijke katalysator van algemene economische groei. En dus verdienen ze ook de nodige ruimte en zuurstof om zich verder te kunnen ontwikkelen. Dat zal hen niet alleen helpen om de vele duizenden doelgroepmedewerkers in Vlaanderen aan een volwaardige job te helpen.

Door maatwerkbedrijven te laten groeien, stimuleren we ook de verdere ontwikkeling van de industrie waarmee ze nauw samenwerken: de groei van maatwerkbedrijven zal ook rechtstreeks bijdragen tot de groei van hun industriële partners en bij uitbreiding de economische en sociale welvaart van een regio.

Uitgelichte Blog

Arcor zit in een gloednieuw jasje

Arcor zit in een gloednieuw jasje!

Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken. Liefde op het eerste gezicht  of een ontnuchterende  ontgoocheling … imago en visuele identiteit

10 redenen om met Arcor samen te werken

10 redenen om met Arcor samen te werken

Maatwerkbedrijven hebben in Vlaanderen een cruciale rol verworven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen dagelijkse realiteit is. Ze zijn een betrouwbare, flexibele partner voor bedrijven en leveren

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.