Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

10 jaar zonne-energie: een balans

In 2008 besloot Arcor om het dak van het pas aangekochte gebouw vol te leggen met 1.530 zonnepanelen voor een totale oppervlakte van 6.850 vierkante meter. Tijd voor een balans.

Op dat moment was dit één van de grootste groenestroomprojecten in België. Met een investering van 1,4 miljoen euro was dit voor een kleine onderneming als Arcor ook een gewaagde stap op het pad van de duurzame energie.

Maar het heeft ons geen windeieren gelegd. Op een zonnige dag in mei produceren we rond de middag reeds een kleine 1.000 kWh en vermijden we 672 kg CO2 de lucht in te blazen. Als we dat bekijken op gans de periode van 10 jaar sinds 28/8/2008 zien we:

  • Een productie van 2.804 Mwh.
  • Een reductie van 2.000 ton CO2.
  • Een opbrengst van €1.311.056.

Hiermee voorzien we 100% in ons eigen elektriciteitsverbruik en houden er jaarlijks nog zo’n €30.000 aan over.

Industrie en ecologie gaan dus perfect samen!

Dat bewijzen we bij Arcor al jaren: we kozen intussen ook voor energiebesparende LED-lampen. Na een verwarmingsaudit vernieuwden we onze volledige verwarmingsinstallatie waardoor ons mazoutverbruik daalde met 30 %. Binnenkort wordt gestart met een grote investering voor waterscheidingswerken.

Ook in de toekomst blijven we dus maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat zit in ons DNA!

Rest alleen nog de vraag: waar wacht iedereen toch op?

Uitgelichte Blog

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Met Arcor aan de slag gaan, dat kan heel snel! Soms kunnen we al binnen 24 uur bijspringen. Aan de hand van een potentieel scenario leggen we even uit hoe dat in zijn werk gaat:

Reshoring als recept tegen de crisis?

De coronacrisis verscherpte het debat over het terughalen van productieactiviteiten naar België. De crisis maakte immers één ding pijnlijk duidelijk: onze geglobaliseerde wereldeconomie is enorm

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.