Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

10 jaar zonne-energie: een balans

In 2008 besloot Arcor om het dak van het pas aangekochte gebouw vol te leggen met 1.530 zonnepanelen voor een totale oppervlakte van 6.850 vierkante meter. Tijd voor een balans.

Op dat moment was dit één van de grootste groenestroomprojecten in België. Met een investering van 1,4 miljoen euro was dit voor een kleine onderneming als Arcor ook een gewaagde stap op het pad van de duurzame energie.

Maar het heeft ons geen windeieren gelegd. Op een zonnige dag in mei produceren we rond de middag reeds een kleine 1.000 kWh en vermijden we 672 kg CO2 de lucht in te blazen. Als we dat bekijken op gans de periode van 10 jaar sinds 28/8/2008 zien we:

  • Een productie van 2.804 Mwh.
  • Een reductie van 2.000 ton CO2.
  • Een opbrengst van €1.311.056.

Hiermee voorzien we 100% in ons eigen elektriciteitsverbruik en houden er jaarlijks nog zo’n €30.000 aan over.

Industrie en ecologie gaan dus perfect samen!

Dat bewijzen we bij Arcor al jaren: we kozen intussen ook voor energiebesparende LED-lampen. Na een verwarmingsaudit vernieuwden we onze volledige verwarmingsinstallatie waardoor ons mazoutverbruik daalde met 30 %. Binnenkort wordt gestart met een grote investering voor waterscheidingswerken.

Ook in de toekomst blijven we dus maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat zit in ons DNA!

Rest alleen nog de vraag: waar wacht iedereen toch op?

Uitgelichte Blog

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf?

Maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen, zijn bedrijven die mensen tewerkstellen die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Hun doel is deze mensen

Slapend winst maken

Slapend winst maken, hoe doe je dat

Als je goed kijkt en luistert naar wat er gebeurt in je bedrijf, kan je zonder inspanning heel veel geld verdienen. We denken allemaal in de eerste plaats aan grotere omzet, grotere winstmarges. Maar je kan ook meer winst overhouden door geldlekken op te sporen en te elimineren, of door slimmer te gaan werken.

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.