Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Arcor: menselijk kapitaal met meerwaarde

Wat maakt het verschil tussen een maatwerkbedrijf en een bedrijf in het reguliere economische circuit? In de allereerste plaats de werknemers. Bij Arcor werken 100 medewerkers met een arbeidshandicap. Vijftien medewerkers staan in voor hun omkadering. Samen leveren wij elke dag diensten aan een 50-tal klanten.

Medewerkersprofiel

Maar wie zijn nu precies die ‘medewerkers met een arbeidshandicap’. Wel, zelf kunnen we hen niet beter beschrijven dan Sonja Willems, algemeen directeur van Janssen Pharmaceutica Benelux en voorzitter van pharma.be, in De Tijd en op Radio Eén. In een De Tijdartikel van oktober 2017 tekende zij een perfect beeld van de medewerkers die tewerkstelling vinden in een maatwerkbedrijf: “Deze werknemers zijn experts in het repetitieve werk dat ze voor ons uitvoeren, onvermoeibaar in het constant hanteren van de meest strikte werkwijze. Meer nog: ze hebben een bijzonder talent voor kwaliteitsbewaking. Zelfs de kleinste onnauwkeurigheid ontsnapt niet aan hun aandacht.”

Snelheid en precisie

Dat is heel precies waar onze werknemers voor staan! Zij kunnen gedurende zeer lange tijd repetitief en nauwkeurig werk doen dat voor de meesten onder ons alleen maar zenuwslopend zou zijn. Ze doen dat bovendien vaak sneller en preciezer dan eender wie.

 

Onlangs beleefden we een leuke ervaring met onze medewerkers op verplaatsing bij een klant. De vaste werkkrachten van het bedrijf hadden er een ‘sport’ van gemaakt om het aantal afgewerkte producten nauwkeurig te timen. Ze maakten zich sterk dat onze mensen dit werk niet sneller zouden kunnen leveren. Een uitdaging die de begeleider van dienst graag aanging. Vol goesting en inzet ging de Arcor-ploeg aan de slag en … slaagde erin de klus veel sneller te klaren dan de plaatselijke collega’s. Volledig foutloos, trouwens!
De verklaring

Hoe dat komt? Arcor-medewerkers zijn het nu eenmaal gewend om lange tijd aan een stuk door hetzelfde werk te doen. Ze doen het graag en zijn erin getraind. Daardoor zijn ze zeer gefocust en niet snel afgeleid. Medewerkers in het reguliere economische circuit vinden het merendeel van onze opdrachten eentonig en saai. Bijgevolg raken ze snel afgeleid en zo halen ze nooit de productiviteit van onze doelgroepmedewerkers.
Intensieve begeleiding

Daarbovenop komt de zeer intensieve begeleiding die onze doelgroepmedewerkers krijgen. Vooraleer iemand aangeworven wordt, moet deze een volledige dag proefdraaien in de werkplaats. We observeren die dag nauwkeurig over welke begincompetenties de kandidaat-werknemer beschikt. Eens aangeworven volgen er op zeer regelmatige basis evaluatie- en
functioneringsgesprekken. We kijken voortdurend over welke competenties onze werknemers beschikken, hoe zij evolueren en welke nieuwe vaardigheden ze kunnen aanleren.

Sterke veerkracht

Zelf staan we nog dagelijks versteld over de verrassende mogelijkheden waarover onze collega’s blijken te beschikken. Het is trouwens niet omdat het meestal repetitief werk betreft dat ze niet over een sterke veerkracht hoeven te beschikken. Elke opdracht van elke klant is verschillend. Ze moeten dus steeds nieuwe handelingen aanleren en uitvoeren. Zijn onze medewerkers eenmaal op dreef? Dan is er geen houden meer aan!

Nog twijfels?

Lees gerust onze klantenverhalen. Onze medewerkers leveren dagelijks kwaliteit, vaak binnen strikte deadlines.
Maak kennis met onze medewerkers via onze bedrijfsfilm.
Bekijk onze productiemogelijkheden en onze dienstverlening.
Vraag online een gratis offerte aan of neem vandaag nog contact op met onze salesafdeling via sales@arcor.be.

Uitgelichte Blog

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Met Arcor aan de slag gaan, dat kan heel snel! Soms kunnen we al binnen 24 uur bijspringen. Aan de hand van een potentieel scenario leggen we even uit hoe dat in zijn werk gaat:

0 jaar zonne-energie: een balans

10 jaar zonne-energie: een balans

In 2008 besloot Arcor om het dak van het pas aangekochte gebouw vol te leggen met 1.530 zonnepanelen voor een totale oppervlakte van 6.850 vierkante

Reshoring als recept tegen de crisis

Reshoring als recept tegen de crisis?

De coronacrisis verscherpte het debat over het terughalen van productieactiviteiten naar België. De crisis maakte immers één ding pijnlijk duidelijk: onze geglobaliseerde wereldeconomie is enorm

10 redenen om met Arcor samen te werken

10 redenen om met Arcor samen te werken

Maatwerkbedrijven hebben in Vlaanderen een cruciale rol verworven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen dagelijkse realiteit is. Ze zijn een betrouwbare, flexibele partner voor bedrijven en leveren

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.