Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

5 redenen om kleine productiebatches over te laten aan een maatwerkbedrijf

Door de toenemende wereldwijde concurrentie en digitale transformatie moeten productiebedrijven aan steeds hogere eisen voldoen. Klanten kunnen nu eenmaal veel gemakkelijker producten online vergelijken. En dat beïnvloedt hun verwachtingen.
Om aan de hoge verwachtingen van klanten te voldoen, zien fabrikanten zich genoodzaakt om een breed productgamma aan te bieden, bij voorkeur in wisselende batchgroottes zodat ze snel kunnen opleveren.

Productiebedrijven hebben dus behoefte aan een flexibele productie. Maar zelfs in tijden van verregaande automatisering is het vaak nog aangewezen om kleine oplages manueel te produceren om kosteneffectief en kwaliteitsvol te kunnen zijn.
Bij maatwerkbedrijven werken mensen met het juiste profiel voor dergelijk repetitief werk. Maatwerkbedrijven zijn dan ook een ideale partner om bedrijven te ondersteunen bij de productie van dergelijke beperkte oplages! Hieronder vindt u 5 redenen om de productie van beperkte oplages uit te besteden aan een maatwerkbedrijf.

1. Geen omsteltijden in de eigen productielijn

Maatwerkbedrijven kunnen ondersteuning bieden bij piekmomenten of kunnen fungeren als vaste onderaannemer voor een bepaalde productlijn. U kunt ze inschakelen voor de productie van kleine oplages, met batchgroottes van 10 of 20 stuks, of voor een productierun van enkele gecombineerde orders. Verder zijn ze ook inzetbaar voor de productie van basiselementen of om het voorbereidende werk te doen voor complexere producten.

2. Aangepaste infrastructuur en strikte kwaliteitscontrole

Als u een product hebt dat handmatig moet worden samengesteld, is uitwijken naar lagelonenlanden niet evident. Uw product moet wellicht aan tal van specifieke vereisten voldoen. Als u lokaal en in samenwerking met een maatwerkbedrijf produceert, dan kunt u de nodige controles ter plekke uitvoeren. Bovendien bespaart u op uw transportkosten en stimuleert u de lokale economie.

3. Samenwerking kan ook op locatie

Het maatwerkdecreet van de Vlaamse regering wil mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt laten doorstromen naar een job bij reguliere bedrijven. De meeste maatwerkbedrijven hebben daar niet op gewacht en maken al vele jaren gebruik van de enclaveformule waarbij doelgroepmedewerkers en hun begeleider (die op de payroll van het maatwerkbedrijf blijven staan) aan de slag gaan op de arbeidsvloer van industriële bedrijven die klant/partner zijn.

4. Nieuwe markt van aanbestedingen met een clausule sociale economie

Jaarlijks kopen vooral regionale en lokale overheden in België met publieke middelen voor miljarden euro’s producten en diensten aan bij bedrijven die actief zijn in of samenwerken met de sociale economie. Via deze investeringen wil de overheid lokaal de sociale rechtvaardigheid en gelijkheid  bevorderen. Door samen te werken met een maatwerkbedrijf kunnen bedrijven ook intekenen op dergelijke aanbestedingen.

5. Maatwerkbedrijven zijn flexibel en bieden een professionele service

Maatwerkbedrijven functioneren in dezelfde economische context als reguliere bedrijven: er moeten resultaten gehaald worden. Ze doen er dan ook alles aan om de gevraagde kwaliteit en snelheid te leveren volgens de verwachtingen van de klant. Daarnaast zijn de medewerkers van maatwerkbedrijven sterk gemotiveerd, gaan ze secuur tewerk en zijn ze zeer loyaal.

Samenwerken biedt meerwaarde

Maatwerkbedrijven en reguliere ondernemingen zijn partners in de economie. Door bijvoorbeeld een opdracht op te splitsen, aan job carving te doen of de productie van beperkte oplages uit te besteden, kunnen bedrijven uit de sociale en de reguliere economie zij aan zij samenwerken. Niet enkel voor de bedrijven maar ook voor de werknemers zijn de gedeelde ervaringen en expertise een grote meerwaarde. Denk maar aan de extra kansen op doorstroming die daardoor gecreëerd worden. Kortom, samenwerking tussen reguliere en sociale economie is niet alleen goed voor de maatschappij, het is ook economisch een verstandige keuze.

Uitgelichte Blog

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf

Waarom samenwerken met een maatwerkbedrijf?

Maatwerkbedrijven, de voormalige beschutte en sociale werkplaatsen, zijn bedrijven die mensen tewerkstellen die niet in het ‘reguliere’ arbeidscircuit terecht kunnen. Hun doel is deze mensen

flexibel werken

Flexibel zeg je?

Tegenwoordig vindt iedereen van zichzelf dat hij, zijn team of zijn bedrijf dynamisch is. Dat zie je weerspiegeld op de homepage van heel wat websites

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Hoe snel kan je Arcor inschakelen?

Met Arcor aan de slag gaan, dat kan heel snel! Soms kunnen we al binnen 24 uur bijspringen. Aan de hand van een potentieel scenario leggen we even uit hoe dat in zijn werk gaat:

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.