Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Een winnende combinatie: start-ups en maatwerkbedrijven

Start-upbedrijven vinden alsmaar makkelijker de weg naar Arcor voor hun stikwerk, montagewerk, houtbewerking, verpakking, verzending … Wij kunnen immers snel schakelen wanneer klanten extra mankracht nodig hebben en het is financieel interessanter om met een maatwerkbedrijf samen te werken dan zelf extra personeel aan te werven. Bovendien is de samenwerking voor beide partijen een echte win-winsituatie. Waarom? Dat ontdek je hier!

Het ontbreekt veel start-ups aan grote middelen en productiezekerheid. Om toch een vliegende start te maken, kloppen ze bij ons aan voor heel diverse opdrachten. We beperken ons niet tot wat we al kunnen, iedereen kan met elke vraag bij ons terecht. We bekijken samen met de klant wat mogelijk is en zijn altijd bereid nieuwe technieken te leren of te investeren in nieuwe machines.

Een eigen atelier inrichten of extra personeel aanwerven, is een grote stap voor een startend bedrijf. Bovendien is het werkvolume vaak onvoorspelbaar en weten ze dus niet hoeveel mankracht ze elke dag nodig hebben. Voor een gunstig tarief, produceren en verpakken wij hun goederen in ons atelier in Ronse, hoe klein of groot hun oplages ook zijn. Een piek in de productie? Geen probleem. Onze medewerkers zijn polyvalent opgeleid waardoor we andere teams kunnen vragen een handje toe te steken.

De sociale context waarin we werken, is ook een aantrekkelijke factor voor start-ups. Ze willen een eerlijk en lokaal product op de markt brengen waar ze trots op kunnen zijn. Door met ons samen te werken, helpen ze onrechtstreeks de mensen die in de reguliere economie moeilijk hun plaats vinden. Dat is een mooie zaak. Bovendien wint maatschappelijk verantwoord ondernemen elk jaar aan belang. Dankzij onze sociale missie en ons vooruitstrevende milieubeleid geven ze invulling aan die dimensie.

Een samenwerking met Arcor heeft dus meerdere voordelen voor start-ups, maar op vlak van marketing werkt dit in twee richtingen. Zij kunnen publiciteit maken met een eerlijk product, waardoor Arcor meer naambekendheid krijgt in hun netwerk. Omgekeerd communiceren wij ook over hun producten via al onze kanalen. Bovendien zit er toekomst in start-ups. Wij investeren tijdens de eerste fase heel wat tijd en energie in het perfectioneren van hun product en in de productie van kleine oplages. Naarmate de start-ups groeien, stijgen de volumes. Meestal blijven wij hun geprefereerde partner vanwege onze prijsstelling, flexibiliteit en diepgaande kennis van hun product.

De start-up Emobellies die Lieve Deketelaere en Elfi Vandenabeele eind 2017 oprichtten, is het mooiste voorbeeld van een geslaagde samenwerking. De twee ondernemers klopten bij ons aan voor het naai- en stikwerk van hun Emobellies, stoffen popjes waarmee kinderen hun emoties gemakkelijker kunnen uitdrukken. Ze brengen een mooi verhaal dat perfect past binnen de sociale doelstelling van Arcor.

Wil jij ook met ons samenwerken? Bel naar Arcor op 055 21 45 33 (vragen naar Tim) of mail naar sales@arcor.be.

Uitgelichte Blog

Voorzitter Arcor aan het woord

Voorzitter Arcor aan het woord

Het december nummer van Werkvormen, het periodieke tijdschrift van Groep Maatwerk, werd volledig gewijd aan “Goed bestuur” in de maatwerkbedrijven. Hierbij werd André Van Butsel,

flexibel werken

Flexibel zeg je?

Tegenwoordig vindt iedereen van zichzelf dat hij, zijn team of zijn bedrijf dynamisch is. Dat zie je weerspiegeld op de homepage van heel wat websites

Arcor: menselijk kapitaal met meerwaarde

Arcor: menselijk kapitaal met meerwaarde

Wat maakt het verschil tussen een maatwerkbedrijf en een bedrijf in het reguliere economische circuit? In de allereerste plaats de werknemers. Bij Arcor werken 100 medewerkers met

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.