Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Vier duurzame investeringen komen onze klanten financieel ten goede

In ons blogartikel ‘Slapend winst maken, hoe doe je dat?’ gaven we enkele voorbeelden van hoe je door verspillingen weg te werken, veel geld kan overhouden op het einde van het jaar. Een andere manier om de productiekosten te doen dalen, is duurzaam investeren door verouderde installaties te vernieuwen.

Wat is het nut voor u als klant?

Door onze werkingskosten structureel te verlagen, werken we goedkoper voor onze klanten en verstevigen we onze concurrentiepositie.

Groene stroom

Arcor was er in 2008 als de kippen bij om zonnepanelen te installeren op het dak. De zonnepanelen beslaan een oppervlakte van 6.850 vierkante meter en leveren jaarlijks 300.000 kWh groene energie op. Dat levert ons dankzij de groenestroomcertificaten, na aftrek van ons eigen verbruik en de jaarlijkse leasingkosten, een winst op van € 30.000/jaar. Jawel, je leest het goed, we voorzien voor 100% in ons eigen verbruik en we houden er nog € 30.000 aan over!

Verwarmingsaudit

Soms zit er tussen de talrijke mails die je dagelijks binnenkrijgt eens een interessante. Zo kregen we in 2016 een aanbod van de firma MRE Building Services om gratis een verwarmingsaudit te laten uitvoeren. Gratis, dat moet je ons geen twee keer zeggen. Doen dus.
De firma deed ons na afloop vier voorstellen:

  1. Vernieuwing van de isolatie van de hoofdleidingen, kranen , pompen en collectoren voor een bedrag van € 14.000 – terugverdientijd: 1,1 jaar.
  2. Vervanging van de verouderde pompen door elektronische exemplaren: € 6.000 – terugverdientijd: 1,2 jaar.
  3. Vervanging van de branders door energiezuinige branders.
  4. Vervanging van de verbrandingsketel.

 

Doordat onze mazoutfactuur spectaculair is gedaald, zijn de eerste twee investeringen na één winter al volledig terugverdiend.
Jaarlijkse structurele besparing na terugverdientijd: € 20.000.

Verlichtingsaudit

Nog zo’n interessante mail die in 2017 in onze mailbox viel, was van de firma Care For Budget. Het betrof een aanbod om gratis (alweer) een verlichtingsaudit te doen. Na de audit kregen we het voorstel om alle oude energieverslindende tl-lampen te vervangen door energiezuinige ledlampen. Prijskaartje: € 12.000 – terugverdientijd 2 jaar. De werken zijn zopas achter de rug. Met veel minder vermogen hebben we nu veel leuker licht in de werkplaatsen. Jaarlijkse structurele besparing na terugverdientijd: € 12.000.

Water

We zijn gehuisvest in de prachtige Vlaamse Ardennen. Een van de pluspunten van deze streek is dat ondergronds water op sommige plaatsen vrij makkelijk toegankelijk is. In een van onze ondergrondse ruimten bevond zich zo’n watervoorraad, een bron eigenlijk. Na metingen bleek de watercapaciteit  te volstaan om al onze sanitaire installaties van water te voorzien.
Kostprijs van de overschakeling: zo’n € 2.500 – terugverdientijd 0,5 jaar.
Jaarlijkse structurele besparing na terugverdientijd: € 5.000.

Conclusie

Duurzaam investeren loont echt wel de moeite. Dankzij de hier besproken investeringen verwezenlijken we een totale jaarlijkse structurele besparing van € 67.000!
Op een jaarlijkse werkingskost (zonder loonkosten) van € 400.000 is dat niet minder dan 16,75%.
En onze klanten genieten mee van een lagere prijs!

Bekijk onze productiemogelijkheden en onze dienstverlening.

Of beter: neem vandaag nog contact op met onze salesafdeling via sales@arcor.be

Uitgelichte Blog

Slapend winst maken

Slapend winst maken, hoe doe je dat

Als je goed kijkt en luistert naar wat er gebeurt in je bedrijf, kan je zonder inspanning heel veel geld verdienen. We denken allemaal in de eerste plaats aan grotere omzet, grotere winstmarges. Maar je kan ook meer winst overhouden door geldlekken op te sporen en te elimineren, of door slimmer te gaan werken.

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.