Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

10 redenen om met Arcor samen te werken

Maatwerkbedrijven hebben in Vlaanderen een cruciale rol verworven waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen dagelijkse realiteit is. Ze zijn een betrouwbare, flexibele partner voor bedrijven en leveren kwaliteit, flexibele oplossingen op maat en een scherpe prijs. Wat kan Arcor voor jou betekenen? Lees het antwoord in onze 10 troeven.

1. Menselijk kapitaal met meerwaarde

Bij Arcor maken de werknemers het verschil. Meer dan 100 personen die niet op de gewone arbeidsmarkt aan de slag kunnen, vinden bij ons een job op maat. Met hun enthousiasme, precisie en volharding zetten deze medewerkers zich dag na dag in om elke opdracht tot een goed einde te brengen. Ze zijn expert in het uitvoeren van repetitieve taken, hebben oog voor detail en houden er een strikte werkwijze op na. Ze leveren kwaliteit, vaak binnen strikte deadlines.
We garanderen hen nuttig en zinvol werk onder intensieve begeleiding van ervaren begeleiders. Op regelmatige tijdstippen evalueren we hun competenties en kijken we welke nieuwe vaardigheden ze kunnen aanleren. Dikwijls worden we verbaasd over de flexibiliteit en de vele  mogelijkheden van werknemers. Het wederzijds respect en de motivatie zijn groot, dat vertaalt zich in een optimale productie. Bovendien wordt de juiste man of vrouw op de juiste plaats gezet, zo ben je er als opdrachtgever zeker van dat het werk goed gedaan wordt.

2. Betrouwbare partner voor elk bedrijf

Arcor is als maatwerkbedrijf een professionele toeleverancier en partner van heel wat ‘gewone’ bedrijven. We voeren delen van hun productieprocessen uit, zoals verpakkingswerk, textielbewerking, assemblage, montage … en bieden met onze groen-, poets- en strijkdienst dienstverlening op maat.
Kleine of grote opdrachten, eenmalig of repetitief werk, ter plaatse of bij ons op de werkvloer? Onze medewerkers voeren repetitieve taken uit waarvoor je werknemers geen tijd hebben, we zetten mee het productieproces op punt en we voorzien extra mensen om de deadline te halen. Doordat we verschillende deeltaken of stappen vlot na elkaar kunnen uitvoeren, besparen we je tijd, transport en geld. Bovendien zijn we andere bedrijven op het vlak van kwaliteitscontrole een stapje voor, aan de hand van checklists en procedures bouwen we voor elke opdracht een grondige kwaliteitscontrole in.

3. Brede waaier aan activiteiten

Boeken verpakken, etiketteren, stikken of biezen, brieven plooien, labelen, gereedschapskoffers samenstellen, van montage van kabels tot aanhangwagens, … het zijn maar een paar van de activiteiten die we uitvoeren. Niet alleen helpen we bedrijven met de productie, we onderhouden ook kantoorruimtes of de bedrijfstuin, we nemen het snoeiwerk voor onze rekening en strijken bedrijfskleding. Onze medewerkers voeren elke opdracht van a tot z uit, van de ophaling van de verschillende materialen tot het leveren van een afgewerkt product.
Heeft jouw bedrijf een productieprobleem? Arcor denkt met je mee over de meest geschikte oplossing om het productieproces op punt te stellen.
Ontdek hier alle activiteiten die we voor onze verschillende klanten uitvoeren.

4. Moderne infrastructuur

We investeren continue in onze infrastructuur om onze klanten de best mogelijke service te kunnen leveren. 7.000 m² bedrijfsruimte, de meest moderne machines, een comfortabele laadkaai voor 3 vrachtwagens, eigen (hef)trucks en transportmiddelen … laten ons toe snel, efficiënt en kwalitatief werk te leveren.
In 2008 besloten we duurzaam te investeren in zonnepanelen, vernieuwden we verouderde installaties en plaatsten we overal LED-lampen. Door de werkingskosten structureel te verlagen, werken we goedkoper voor onze klanten en verstevigen we onze concurrentiepositie.

5. Snelle levering

Arcor is een flexibele partner. Heb je plots een dringende opdracht, dan kunnen we al binnen 24 uur bijspringen of extra mensen in je bedrijf inschakelen. Zo haal jij met gemak je belangrijke deadline en blijven je klanten tevreden. Onze medewerkers voeren alle verschillende stappen uit: ze halen de producten op met ons eigen vrachtvervoer, verwerken ze of stellen nieuwe pakketten samen en ze verzenden het afgewerkte product naar je bedrijf of klant. Je bespaart tijd, transport en geld.
Dankzij onze praktische cloudoplossing Office 365 delen we makkelijk documenten en sites met onze klanten en partners. Gegevens worden snel en correct uitgewisseld zodat werken op elke plaats, elk tijdstip en met elk toestel mogelijk is. Een groot voordeel waardoor we flexibel en efficiënt kunnen (samen)werken.

6. Een strategische visie

Maatwerkbedrijven staan vandaag voor grote uitdagingen: nieuwe wetgeving, meer en meer productie in lageloonlanden … Een visie en langetermijnstrategie zijn cruciaal. De laatste jaren evolueerden we van een sociaal gericht maatwerkbedrijf naar een commercieel bedrijf waar kwaliteit altijd voorrang heeft op kwantiteit. Het sociale en commerciële aspect zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder klanten is er geen werk voor onze werknemers en kunnen we ons sociaal doel niet realiseren. Als geen enkel ander bedrijf slagen we er in dergelijk sociaal doel te combineren met het economische aspect.

Ook onze doelgroepmedewerkers zijn geëvolueerd van voornamelijk personen met een handicap naar personen met meer complexe problematieken zoals een psychosociale arbeidsbeperking. Bovendien hanteren we een non-discriminatieclausule die elke vorm van discriminatie op grond van ras, afkomst, nationale of etnische afstamming, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, politieke filosofie … verbiedt. We stimuleren de betrokkenheid van ons personeel om de integratie in de samenleving te bevorderen, de veiligheid te bewaken en het algemeen welzijn te bevorderen. Tegen 1 januari 2019, wanneer het nieuwe maatwerkdecreet in voege treedt, willen we 100 % tewerkstelling zonder een uur economische werkloosheid en een optimale invulling van de capaciteit.

7. Duurzaamheid avant la lettre

Arcor zet in op duurzaam ondernemen in alle betekenissen van het woord. Onze medewerkers kunnen rekenen op een gerichte opleiding, ondersteuning en de juiste middelen om hun taak efficiënt uit te voeren. Zo willen we een langetermijnverbintenis met hen aangaan.

Ook op vlak van milieu investeren we in duurzaamheid. We houden voortdurend rekening met verbeteringen voor een energiezuinige omgeving. Met meer dan 6.000 m² zonnepanelen op ons dak startten we in 2008 met één van de grootste groenestroomprojecten in België. Verder lieten we een volledige verwarmingsaudit uitvoeren en pasten we leidingen, pompen en branders aan waardoor we nu 30 % minder mazoutverbruik hebben. Hoog-verbruik lampen werden vervangen door LED-lampen, een investering die op anderhalf jaar terugbetaald is.

8. ESF-kwaliteitslabel

We voeren een effectief kwaliteitsbeleid in het kader van het Decreet inzak de kwaliteitszorg in de welzijnsvoorzieningen van 29/4/1997. Dit beleid is gericht op een dienstverlening met respect voor de menselijke waardigheid, de omgang en de persoonlijke levenssfeer, de ideologische, filosofische en religieuze overtuiging, het klachtenrecht, informatie en inspraak.

Onze ‘kwaliteitswijzer’ vormt de basis voor het voortdurende groeiproces, we willen onze organisatie natuurlijk zo goed mogelijk beheren en daarbij resultaten boeken. Deze resultaten zijn gericht op financiële prestaties, klanten, medewerkers en samenleving en zijn het gevolg van leiderschap dat het beleid en de strategie stuurt, de medewerkers begeleidt, partnerschappen afsluit en de middelen en processen beheert.

Onze klanten krijgen de garantie op de beste kwaliteit. We bouwen altijd een kwaliteitscontrole in aan de hand van checklists en procedures. Op die manier slagen we erin uit te groeien tot een modern professioneel bedrijf waar kwaliteit centraal staat.

9. Voordelig kostenplaatje

Bespaar op personeelskosten door een maatwerkbedrijf in te schakelen om pieken op te vangen en tijdrovend werk uit te voeren. Eigen personeel is hiervoor vaak te duur of heeft er geen tijd voor. Als je goed kijkt naar wat er in je bedrijf gebeurt, kan je zonder al te veel inspanning geld verdienen. Hoe? Elimineer geldlekken zoals lange wachttijden of verspilling in machinegebruik en ga slimmer werken. Laat het werk afhalen door een maatwerkbedrijf, de goederen worden stipt en klaar voor verkoop terugbezorgd. Arcor stuurt ook medewerkers naar je bedrijf, onder professionele begeleiding, om kwalitatief werk af te leveren. Betaal enkel de geleverde prestaties en maak je geen zorgen over loonadministratie, personeelsadministratie, afwezigheden.

10. Tevreden klanten

“Arcor past z’n planning zonder problemen aan wanneer wij een dringende opdracht geven.”

“Je ziet in het product dat de medewerkers fier zijn op hun werk.”

Benieuwd hoe alle troeven zich vertalen naar de praktijk? Onze klanten vertellen je graag meer over hun ervaringen met Arcor.

Flexibiliteit en klantvriendelijkheid zijn prioritair voor Arcor. Wil je meer informatie? Stuur een mail naar sales@arcor.be, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uitgelichte Blog

Vijf-goede-redenen-om-met-een-maatwerkbedrijf-samen-te-werken

We zullen u spoedig terug contacteren.

Als commercieel verantwoordelijke van Arcor kom ik in heel veel bedrijven in verschillende takken van de industrie. Groot is mijn verbazing wanneer ik hoor dat

Voorzitter Arcor aan het woord

Voorzitter Arcor aan het woord

Het december nummer van Werkvormen, het periodieke tijdschrift van Groep Maatwerk, werd volledig gewijd aan “Goed bestuur” in de maatwerkbedrijven. Hierbij werd André Van Butsel,

0 jaar zonne-energie: een balans

10 jaar zonne-energie: een balans

In 2008 besloot Arcor om het dak van het pas aangekochte gebouw vol te leggen met 1.530 zonnepanelen voor een totale oppervlakte van 6.850 vierkante

Slapend winst maken

Slapend winst maken, hoe doe je dat

Als je goed kijkt en luistert naar wat er gebeurt in je bedrijf, kan je zonder inspanning heel veel geld verdienen. We denken allemaal in de eerste plaats aan grotere omzet, grotere winstmarges. Maar je kan ook meer winst overhouden door geldlekken op te sporen en te elimineren, of door slimmer te gaan werken.

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.