Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

VDM-Weytens

Het antwoord op specifieke klantenvragen

Toen VDM-bvba in 2017 de productie van Weytens-aanhangwagens overnam, zat de lopende samenwerking met Arcor voor de montage van de diverse aanhangwagenmodellen mee in de deal. Een goede deal, volgens VDM-bvba. Dus willen ze die onveranderd laten.

VDM-Weytens

VDM-bvba is een groeiend metaalverwerkend bedrijf uit Overpelt dat zich voornamelijk toelegt op het produceren van Weytens-aanhangwagen, zowel enkelassers als dubbelassers. Ze produceren ook ongeremde torsieassen, dit voor de volledige Europese markt.

Arcor is zeer correct in de afhandeling van orders. We hebben nog nooit geweten dat er iets niet klaar was of niet gelukt en de kwaliteit laat ook niets te wensen over."

Leo van de Manakker
zaakvoerder bij VDM-bvba

De uitdaging

Geen aanhangwagen zonder torsieas. Al sinds jaar en dag produceert het metaalverwerkende bedrijf VDM-bvba de torsieassen voor de aanhangwagens van Weytens. Een goed jaar geleden, in 2017, nam VDM-bvba de volledige productie over. De naam behouden was daarbij een prioriteit, gezien Weytens in zijn dertigjarige bestaan een stevige reputatie wist te verwerven op de Europese markt van de aanhangwagens. Een andere factor waar VDM-bvba niet wilde aan raken, was de samenwerking met Arcor. “Weytens bleef door de jaren heen maar groeien en internationaal uitbreiden”, legt Leo Van de Manakker, zaakvoerder bij VDM-bvba, uit. 

Om het montagewerk in de productie van de aanhangwagens te kunnen bijhouden, is Weytens een tiental jaar geleden met Arcor in zee gegaan. Samen met Arcor hebben ze toen de procedures uitgewerkt om elk van het twaalftal types aanhangwagens op de juiste manier te monteren.

De oplossing

Hoewel VDM-bvba zelf in Overpelt gevestigd is, kwam het zelfs niet bij hen op om de samenwerking met Arcor stop te zetten of op zoek te gaan naar een andere partner om de aanhangwagens af te bouwen. “Die samenwerking is altijd vlot verlopen en het vergt best wel de nodige kennis en kunde om de verschillende aanhangwagenmodellen binnen het Weytens-aanbod correct af te bouwen”, aldus Leo. “Zo’n aanhangwagen monteren moet wel goed gebeuren. Het is vrij makkelijk om een onderdeel te vergeten of een montagestap over het hoofd te zien. Arcor heeft de juiste kennis en kunde in huis. De Arcor-medewerkers kennen de specifieke werkwijze om een Weytens aanhangwagen in elkaar te steken en hebben de correcte volgorde in de vingers. Iets wat goed loopt, moet je laten lopen.

Een sterke betrokkenheid, snelle, correcte dienstverlening en maximale flexibiliteit

Er zijn bij Arcor altijd wel een aantal mensen fulltime aan het werk voor Weytens. “Maar Arcor kan daarbij heel flexibel inspelen op de drukkere en minder drukke periodes”, legt Leo uit. “Ze breiden hun team uit naargelang de vereisten.” VDM-bvba zorgt voor de levering van alle benodigde materialen en gaat het afgewerkte product vervolgens zelf afhalen, maar hun dealers kunnen ook rechtstreeks bij Arcor terecht om hun bestelling af te halen. “Dat loopt allemaal op rolletjes”, zegt Leo. “Arcor is zeer correct in de afhandeling van orders. We hebben nog nooit geweten dat er iets niet klaar was of niet gelukt en de kwaliteit laat ook niets te wensen over. Alle contacten verlopen trouwens bijzonder vlot. Voor alle Weytens-aangelegenheden hebben we Bjorn Coreelman als centraal aanspreekpunt, maar ook als hij afwezig is, is er altijd back-up voorzien. Gaan we langs, dan kunnen we keer op keer op een spontane, vriendelijke ontvangst rekenen.

Van de samenwerking stopzetten is dus geen sprake en als alles goed gaat, zal ze zelfs veeleer toenemen. “We groeien nog steeds, want door de overname hebben we nu een dubbele uitvalsbasis. Weytens was in Nazareth gevestigd en actiever in het zuiden van België en richting Frankrijk. Vanuit Overpelt willen we meer het noorden bestrijken en op de Nederlandse markt inzetten. Eigenlijk koesteren we de ambitie om onze productie op termijn te verdubbelen en het aanbod eventueel nog met bijkomende modellen aan te vullen. We zien nog heel wat potentieel en Arcor kan daar ongetwijfeld nog een mooie rol in spelen”, besluit Leo.

 

 

VDM-Weytens
Klant
VDM-Weytens
Sector
Metaal
Klant sinds
2017
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.