Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

K9 Evolution

Arcor naait en stikt voor K9-K4 speurneuzen

Een eigen merklijn lanceren staat of valt met een doordachte productontwikkeling én de keuze voor performante partners die jouw product weten te maken zoals jij het in gedachten hebt. Het Oudenaardse K9-K4® weet duidelijk welke producten hun hondensportklanten nodig hebben en kiest zelf bewust voor maatwerkbedrijf Arcor uit Ronse als productiepartner met alle voordelen vandien: kwalitatief, flexibel, lokaal en duurzaam.

Nero de Rottweiler als grondslag

Het verhaal van K4-K9 start zo’n 30 jaar geleden met Nero van de Markenrichter, de eerste Rottweiler in België welke beide het KKUSH Gehoorzaamheidsbrevet én IPO3 behaalde. “Met hem kregen we de africhtingsmicrobe te pakken en zo zou de hondensport ons leven veranderen, zelfs domineren”, zo Katrien Mornie, zaakvoerster.

arcor-k9-evolution
In 2006 werd K9-K4® opgericht, een winkel van honden- en tuinmateriaal. Al snel werd ‘K9-K4®’ een begrip in de Belgische & buitenlandse hondensport. “De naam veranderde naar K9-K4® Belgium en al snel verkochten we producten onder eigen merk.
arcor-double-quote
Katrien Mornie

Na dit succes besloot de Oudenaardse hondensportprofessional om een nieuw en groter overkoepelend merk ‘K9-evolution®’ te lanceren en zo een brede waaier van hondensport-benodigdheden aan te bieden. Onder deze noemer werden eerst hondenharnassen, halsbanden, leibanden, etc. ontworpen, dit gevolgd door kleding en allerhande beloningsvoorwerpen.

Interne productontwikkeling, extern naaiwerk

K9-K4® tekent eigenhandig alle nieuwe ontwikkelingen uit. Het bedrijf ging dan ook de markt op in een zoektocht naar een maatwerkbedrijf dat deze creaties kon afwerken. Zo kwamen ze bij Arcor terecht, intussen hun waardevolle partner voor het naai- en stikwerk van hun hoogwaardige hondenlijnen.

“Heel specifieke en hoogwaardige stoffen en garens worden bij Arcor aangeleverd en ter plaatse gestikt op basis van de uitgetekende patronen. De hondenbelevenis is voor K9-evo® klanten een levensstijl op zich, daarom kiezen ze voor kwalitatief materiaal, dat een hondenleven lang meegaat. Het is dan ook van doorslaggevend belang dat het naaiwerk aan een constante, hoge kwaliteit uitgevoerd wordt door Arcor, en dit is zeker het geval,” zo Katrien Mornie.

K9-evolution® en Arcor voor úw veiligheid

Politie, defensie en private security rekenen dagdagelijks op hun hond voor bepaalde missies of acties die de veiligheid van de bevolking garanderen. Om deze honden optimaal voor te bereiden voor het eigenlijke werk op terrein, ondergaan ze een strikte en intensieve training.

Op basis van hun professioneel inzicht in de noden van hondeneigenaars, ontwikkelt K9-K4® producten die specifiek ontworpen zijn om de hond/eigenaar ervaring te optimaliseren. Denk hierbij aan speciale waterafstotende kledij met grote zakken, haarafstotend materiaal, magneet-technologie, etc.

Heeft u een (grote) opdrachten en wilt u een prijs op maat?

“Dergelijke hondentrainingen zijn uiterst intensief. Degelijk en duurzaam materiaal is hierbij onontbeerlijk, voor het goed van de hond én zijn trainer. Zo dienen hondenlijnen bijvoorbeeld uiterst precies genaaid te worden, nét zoals ze uitgedacht werden. Bij Arcor werken de medewerkers plichtsbewust en leveren een degelijke kwaliteit af.”

Hoe Arcor dit kwaliteitsniveau weet aan te houden? Dit begint bij een degelijke briefing van de medewerkers, een goede en constante begeleiding door de teamverantwoordelijken en een aansluitende kwaliteitscontrole. Een duurzame aanpak voor alle partijen.

Toekomst uitbouwen met lokale partner

De showroom/winkel werd drastisch vergroot en is vanaf nu de mooiste & grootste K9 concept-store in de Benelux: ‘K9 Dogsport World’. Er wordt ook steeds meer nadruk gelegd op groothandel en een uitgebreid dealernetwerk. Om hun afzetmarkt te vergroten, wil K9-K4® in de toekomst samenwerken met Partner (groot)handelaars die het K9-evolution® gamma gaan verdelen.

We zochten voor ons nieuwe merk naar een flexibele, kwalitatieve partner. Die vonden we in maatwerkbedrijf Arcor. Zij werken heel correct zowel naar productafwerking als naar prijs/kwaliteit toe. Dat zij lokaal gelegen zijn, is een grote plus om onze klanten in bepaalde gevallen snel te kunnen helpen.”

Katrien Mornie
Zaakvoerster K9-K4

Wij hebben als voordeel dat wij zeer kort op de bal spelen met zeer weinig tussenpersonen. En in dergelijk verhaal moeten ook partners/leveranciers uiteraard snel kunnen schakelen. Maatwerkbedrijf Arcor is dichtbij gelegen wat zorgt voor snelle aanleveringen van grondstoffen én afgewerkte producten. Anderzijds beschikt Arcor over de flexibiliteit en de werkkrachten om piekmomenten op te vangen.

“Noodzakelijk want in bepaalde omstandigheden is nu eenmaal een dringende aanlevering bij de klant vereist. Deze flexibiliteit hebben wij – en dus onze klanten – reeds meermaals in de praktijk mogen ervaren, bijvoorbeeld voor het maken van stalen,” beaamt Katrien Mornie volmondig.

Let de volgende keer dat u een politiehond ziet dus zeker goed op de hondenlijn, het is misschien een pareltje van K9 gestikt door Arcor…

Klant
K9 Evolution
Sector
Hondensport-
benodigdheden
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.