Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Lesage

Arcor verlaagt werkdruk bij Lesage Metaalconstructie

Lesage Metaalconstructie is een West-Vlaams familiebedrijf pur sang. Wat ooit begon als een kleine naoorlogse smidse is 50 jaar later uitgegroeid tot een bedrijf van ruim 50 medewerkers en een bedrijfsoppervlakte van zo’n 10.000 m². Vandaag staat de derde generatie van de familie Lesage aan het roer en zijn er nog steeds groeimogelijkheden. En daar steekt Arcor meer dan een handje in toe.

Lesage is een familiebedrijf gelegen in het West-Vlaamse Otegem, zo’n 20 km van Ronse. De firma is gespecialiseerd in industriële metaalbewerking en bouwt constructies in aluminium, ijzer, inox en andere metalen op maat van klanten in zeer uiteenlopende sectoren, gaande van tuinmeubels tot verlichting. De wensen van de klant worden uitgetekend door de technische afdeling van Lesage en vervolgens gelaserd, geponst, geplooid, gelast en gepoederlakt in het hightech machinepark. Lesage wordt momenteel gerund door de derde generatie van de familie Lesage. Er werken een 50-tal mensen op een oppervlakte van ruim 10.000 m².

De uitdaging

Tuinmeubilair, verlichting, displays, behuizingskasten…  bij Lesage produceren ze alle soorten metalen onderdelen. En dat voor klanten in verschillende sectoren. “We werken 100% op maat,” vertelt Isabelle De Cock, HR-medewerkster bij Lesage. “Klanten komen naar ons met een concreet producten onze technische mensen zetten dit om in een gedetailleerde tekening die we vervolgens helemaal in huis produceren, gaande van het lasersnijden uit metalen platen tot de constructie van het eindproduct en de bijbehorende afwerking in de gewenste kleur.

De afgelopen jaren zag het bedrijf het aantal opdrachten gevoelig toenemen. Goed nieuws, uiteraard. Al is er ook een keerzijde aan de medaille.

Lesage
De werkdruk is de laatste maanden fors toegenomen, zeker in de poederlakkerij, de laatste stap in het productieproces. In deze afdeling proberen we alles in staat te stellen om de gevraagde levertermijn van de klant te halen.
arcor-double-quote
De Cock

Bij Lesage besloten ze versterking te zoeken om de druk wat te verlichten, maar het bedrijf voelt de huidige war for talent aan den lijve. De vacatures geraken maar moeilijk ingevuld, en dus besloot de HR-dienst het over een andere boeg te gooien.

De oplossing

In de poederlakkerij dienen een heel aantal voorbereidende taken te worden uitgevoerd vooraleer er effectief kan worden gelakt. Lakvrije zones afschermen, onderdelen demonteren en opnieuw monteren. Werk dat op het lijf geschreven is van maatwerkers. Zo dacht ook de HR-verantwoordelijke van Lesage erover. En dus startte het familiebedrijf een samenwerking met maatwerkbedrijf Arcor.

“Geen moeilijk werk, maar er kruipt tijd in. Het moet immers goed worden uitgevoerd om onze klanten de kwaliteit te kunnen bieden die ze van ons gewoon zijn,” licht De Cock toe.

Snel en flexibel ingeschakeld, elke week opnieuw

De samenwerking tussen Arcor en Lesage is nog maar enkele maanden vers, maar is alvast sterk ingeburgerd. “Elke donderdag bekijkt onze afdelingsverantwoordelijke de planning. Als blijkt dat we de komende week een extra paar handen kunnen gebruiken, bellen we Arcor,” legt De Cock uit. “Binnen de kortste keren hebben ze een ploeg samengesteld en komen ze hier ter plaatse de handen uit de mouwen steken.” Ook als er een extra opdracht de planning in sluipt, vindt Arcor steevast snel een oplossing om Lesage uit de nood te helpen.

Bij Arcor kunnen ze kort en flexibel op de bal spelen. Dat maakt dat we doorgaans elke week een viertal mensen van Arcor, en hun begeleider, enkele dagen hier aan de slag hebben.

Heeft u een (grote) opdracht en wilt u een prijs op maat?

Efficiëntere personeelsbezetting

Het feit dat Lesage wekelijks een beroep doet op de maatwerkers van Arcor pleit ook voor de kwaliteit van het werk dat ze afleveren. “Ze zijn zo enorm gemotiveerd om te kunnen werken, dat ze hun werk ook echt goed willen doen. Bovendien zijn ze stuk voor stuk vriendelijk en leergierig, en worden ze goed begeleid vanuit Arcor. Dat maakt dat we hen vrij snel zelfstandig hebben kunnen laten werken,” aldus een enthousiaste De Cock. “Het team van Arcor ligt goed in de groep, wat maakt dat de samenwerking heel vlot verloopt. Onze vaste medewerkers zijn dan ook zeer tevreden met de extra hulp die Arcor biedt.

We kunnen onze eigen medewerkers nu op andere taken in het bedrijf inzetten en daar laten inspringen waar de druk op dat moment het hoogst is. Op deze manier slagen we er met de hulp van Arcor in om de werkdruk in onze ateliers te verlagen.”

We kunnen onze eigen medewerkers nu op andere taken in het bedrijf inzetten en daar laten inspringen waar de druk op dat moment het hoogst is. Op deze manier slagen we er met de hulp van Arcor in om de werkdruk in onze ateliers te verlagen.

Isabelle De Cock
HR bij Lesage
Lesage
Klant
Lesage
Sector
Metaalconstructie
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.