Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Top Bronnen

Het antwoord op specifieke klantenvragen

In Brakel in de Vlaamse Ardennen ontspringt al eeuwenlang natuurlijk gefilterd bron- en mineraalwater in een natuurpark van zo’n 40 hectare. Sinds het begin van de vorige eeuw bottelt het bedrijf Top Bronnen dat water zoals het uit de bronnen komt. Door de jaren is het bedrijf waters, limonades en gearomatiseerde waters beginnen produceren onder eigen merk en voor grote retailers in België en Nederland. Voor één van die klanten produceert Top Bronnen een tray van verschillende artikels en smaken. En hier speelt Arcor een grote rol!

Top Bronnen

Top Bronnen is gelegen in een prachtig domein van 40 hectare vol bomen, grasvelden en een glasheldere vijver. Op dat domein ontspringt al eeuwenlang het natuurlijk Top mineraal- en bronwater.

Sinds 1906 bottelt Top Bronnen het water uit deze bronnen zonder dat het water ooit in aanraking komt met de buitenlucht. Om elke besmetting uit te sluiten gebeurt het bottelen volledig automatisch onder de strengste hygiënische voorwaarden: van bron tot fles.

Zonder Arcor zouden we niet kunnen voldoen aan de specifieke noden en wensen van onze klanten. Zij vormen de onmisbare schakel in ons productieproces. "

Hans Ronsse
Finance – Logistiek Manager van Top Bronnen

De uitdaging

De bottelarij van Top Bronnen beschikt over twee afvullijnen voor PET-flessen van een halve, anderhalve en twee liter. Elke lijn kan slechts één smaak of artikel per keer afvullen. Toen een Belgische retailer met de vraag kwam om een tray samen te stellen met verschillende smaken en artikels was het dan ook alle hens aan dek om een oplossing te vinden. “Naast de productiebeperking van één smaak, konden we ook geen flessen afvullen met een tray onder,” voegt Hans Ronsse, Finance – Logistiek Manager van Top Bronnen eraan toe. 

De ontbrekende schakel in ons productieproces bleek uiteindelijk Arcor te zijn.”

De oplossing

Dankzij Arcor wist Top Bronnen de specifieke vraag van haar klant te beantwoorden. “Wij vullen automatisch de flessen in 6-packs af. Vervolgens gaat een team van vijf Arcor-medewerkers aan de slag om de trays manueel te assembleren en te vullen met twee verschillende gearomatiseerde waters: bosvrucht en citroen”, licht Hans toe.

Intussen heeft Top Bronnen geïnvesteerd in een automatische tray-packer waardoor het bedrijf nu ook in lijn een tray onder de 6-packs kan schuiven. Bijgevolg focussen de Arcor-medewerkers zich vandaag op de manuele assemblage van de smaken.

Garantie op flexibiliteit

De inbreng van Arcor bleek, en blijkt nu nog steeds, cruciaal voor Top Bronnen. Hans: “Arcor maakt ons flexibeler. De beperkingen waar we in onze automatisering op stoten, kunnen we met de hulp van Arcor wegwerken. We staan telkens weer versteld van de snelheid en kwaliteit van hun werk. Bovendien tonen ze zich een echte partner. Ze denken steeds oplossingsgericht met ons mee, waardoor we steeds kunnen inspelen op de specifieke noden van onze klanten.

En dat is niet de enige kwaliteit van het Arcor-team. 

Hun werkvreugde werkt aanstekelijk. Persoonlijk vind ik het een plezier om met de teams, de begeleiders en de planners van Arcor samen te werken. Ik zou het dan ook iedereen aanbevelen om met hen samen te werken.”

 

 

Top Bronnen
Klant
Top Bronnen​
Sector
Bottelarij
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.