Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Stad Ronse

Op zoek naar een creatieve, budgetvriendelijke oplossing

Stad Ronse stond voor de uitdaging om sfeervolle kerstversiering te vinden, met aandacht voor de wensen van winkeliers, bevolking en binnen een beperkt budget. Koen Eeckhout, decorateur van kerstinterieurs, tipte Aaron Demeulemeester om de kerstversiering zelf te maken. Zo kwam Stad Ronse bij maatwerkbedrijf Arcor terecht.

“Toen we bij Arcor aankwamen, stond ik versteld van hun enthousiasme en gedrevenheid. Ze gingen meteen aan de slag met ons idee en materiaal. Het kostte hen slechts een uur de tijd om een voorbeeldkrans uit te werken. Ze pakten ons idee echt in handen, 3 dagen later lagen al 20 kransen klaar. Zelfs interieurvormgever Koen Eeckhout, gespecialiseerd in kerstversiering, stond verbluft bij het resultaat,” zo bevestigt de schepen.

Maatwerk pur sang

Arcor kreeg naakte kransen in kunststof aangeleverd, 160 stuks met een diameter van 1m20, samen met de nodige kerstballen en een rol stof voor strikken. En net hier kwam de materiaalkennis en technische ervaring qua stikken en snijden perfect van pas.
“We kozen er bewust voor om geen strikken aan te kopen, maar deze door de maatwerkers te laten maken. De strikken werden gestikt met een dubbele voeg zodat ze van een ijzerdraad konden worden voorzien. Zo behouden ze mooi hun vorm door weer en wind,” vertelt Demeulemeester.
De kerstkransen werden verder afgewerkt: kerstballen werden vastgekleefd met een lijmpistool, de strikken kwamen bovenaan de kransen te zitten. Ook bereidde het Arcor team de kerstballen voor die in de grote kerstboom op de markt zullen blinken.

160 pareltjes in de straten van Ronse geven extra dimensie aan kerstsfeer

“Ik ben ervan overtuigd dat de Arcor mensen de komende weken zeker een paar centimeter zullen groeien van trots als ze door de straten van Ronse wandelen. En terecht! Dit project is een fantastisch voorbeeld van hoe lokale economie, Stad Ronse en onze bevolking hand in hand gaan. Dit geeft een extra dimensie aan die sowieso al speciale kerstsfeer in onze stad.“
Als schepen voor gelijke kansen streeft Aaron Demeulemeester er naar elkeen zo veel mogelijk te betrekken in het dagelijkse leven. Dat Arcor mensen kansen biedt om te groeien en binnen een beschermde omgeving talenten te ontwikkelen, steunt hij dan ook voor de volle 100%.
“Deze samenwerking kan het begin zijn van iets moois. Nu openbare besturen geconfronteerd worden met het kerntakendebat, kan de piste maatwerkbedrijven een in te slagen weg zijn. Onze stadsmedewerkers kunnen dergelijke randtaken niet opvangen en kant-en-klaar aankopen was budgettair gezien geen optie. Arcor bood dus de ideale oplossing.”

We kunnen veel meer bereiken met mensen dan we soms denken. De samenwerking met Arcor is een echte eye opener. Een maatwerkbedrijf is zo veel méér dan wat velen als beeld hebben. Arcor dacht mee, ging uiterst snel aan de slag en leverde uiteindelijk topwerk af, pur sang maatwerk, lokaal en budgetvriendelijk. Met Stad Ronse heeft Arcor er een echte ambassadeur bij!”
arcor-double-quote
Aaron Demeulemeester, schepen van jeugd, evenementen, communicatie & citymarketing, ICT, inburgering & gelijke kansen en dierenwelzijn Stad Ronse
Klant
Stad Ronse
Sector
Communicatie & citymarketing
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.