Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Sinelco

Kort op de bal spelen en nauwkeurig werk leveren, bij Arcor zit Sinelco goed

Loopt er iets fout tijdens de import van kappers- en schoonheidsartikelen? Of hebben klanten speciale wensen? Dan weet Sinelco dat ze op Arcor kunnen rekenen om snel en accuraat in te grijpen. In geen tijd maakt het Arcor-team de goederen klaar voor distributie naar de groothandel in binnen- en buitenland. Ophaling en levering bij Sinelco is bovendien inbegrepen.

Sinelco

Sinelco is internationale marktleider als producent van kwaliteitsvolle haar- en beautyproducten, actief in meer dan 60 landen, met een assortiment van een 3.000-tal producten. Sinelco levert professioneel materiaal voor kappers en schoonheidsspecialisten aan groothandels. Sinelco maakt deel uit van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Sally Beauty Holdings Inc. met een geconsolideerde omzet van $ 3,6 miljard in 2013.

"We blijven onder de indruk van de snelheid én accuraatheid waarmee Arcor de taken die we hen toewijzen uitvoert."

Tim D'Hondt
Sales Director bij Sinelco International BVBA

De uitdaging

Sinelco is internationaal actief als importeur en exporteur van kappers- en schoonheidsartikelen. Zo’n 80% van hun catalogusaanbod komt uit het Verre Oosten, de andere 20% uit Europa. Zowel het hoofdkwartier als het hoofdmagazijn bevinden zich in Ronse, België. Van Hieruit leveren ze aan 60 landen binnen en buiten Europa, uitsluitend aan de groothandel. Het grootste deel van de producten komt kant-en-klaar aan uit het Verre Oosten. Klanten vragen evenwel vaak om personalisatie of herverpakking naar kleinere aantallen dan de minimum bestelhoeveelheid. Bij elektronica kan het bovendien gebeuren dat een handleiding ontbreekt, verpakkingen raken al eens beschadigd tijdens het transport of leveranciers beschikken niet over de mogelijkheid hun goederen zelf te verpakken. Het Sinelco-magazijn is evenwel opgevat als een logistieke eenheid, voorzien op de uitlevering van grote volumes. Gezien het hen dus aan mankracht, tijd en infrastructuur ontbreekt voor dergelijke taken, deed de producent hiervoor altijd al een beroep op maatwerkbedrijven.

De oplossing

Bij de verhuis van Oudenaarde naar Ronse in 2005, viel het besluit om met Arcor in zee te gaan. “Die beslissing viel in eerste instantie op basis van de nabijheid“, geeft Tim D’Hondt, Sales Director bij Sinelco International BVBA, aan. “Dat Arcor bovendien zelf kan instaan voor de ophaling en levering van de goederen, vormde een belangrijke extra troef.” Verpakken, herverpakken, beschadigde verpakkingen vervangen, etiketteren, handleidingen toevoegen … voor zowat alle manuele taken doet Sinelco een beroep op Arcors ‘Verpakking & Handling’-unit. Op wekelijkse basis gaat er een grotere of kleinere opdracht hun richting uit. In noodgevallen kan het zelfs gebeuren dat Arcor een medewerkersteam onder begeleiding outsourcet. 

Hebben we een opdracht, dan neemt onze verantwoordelijke voor de verpakking en de inkomende goederen in het magazijn telefonisch of per e-mail contact op met Arcor om de nodige afspraken te maken“, zegt Tim D’Hondt. “Dat verloopt altijd heel vlot.

Een goede beslissing om voor Arcor te kiezen

Volgens Tim D’Hondt is er tussen Arcor en Sinelco door de jaren heen een bijzonder goede band gegroeid. “We hebben hen van meet af aan als vaste partner gekozen en ze weten die beslissing keer op keer te bekrachtigen“, zegt hij. “Hebben we een heel dringende opdracht? Dan zal Arcor daar meteen prioriteit aan geven. Is er toch eens een misverstand, dan doen ze er meteen alles aan om dit te verhelpen. We blijven trouwens onder de indruk van de snelheid waarmee Arcor de taken die we hen toewijzen weet uit te voeren. Het gaat heel vaak om ad hoc-opdrachten die we zelf niet kunnen voorzien. Toch slaagt het Arcor-team erin om deze zo goed als onmiddellijk in de planning op te nemen en binnen de twee- à drietal dagen af te werken. Dat ze zo kort op de bal kunnen spelen is een grote meerwaarde voor ons en voor onze klanten al helemaal. Arcor doet geen loze beloftes: ze houden zich aan de voorziene timing en leveren bovendien zeer accuraat werk. Ook dat was ons al van meet af aan opgevallen en is een van de redenen waarom zij al twaalf jaar onze vaste partner zijn.

 

 

sinelco
Klant
Sinelco
Sector
Haar- en beautyproducten
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.