SB Benelux heeft de samenwerking met Arcor slim bekeken
Voor zijn productie-activiteiten heeft Slim Bekeken (SB) Benelux een vaste partner, maar nu en dan valt een opdracht buiten de scope van dit gespecialiseerde bedrijf … en perfect binnen die van Arcor. “We kunnen bij Arcor telkens weer rekenen op een vriendelijke ontvangst, duidelijke communicatie en heel wat flexibiliteit. Allemaal op slechts een boogscheut van onze eigen kantoren“, zegt Bart De Smet, mede-oprichter en -eigenaar van Slim Bekeken (SB) Benelux.
SB Benelux
Slim Bekeken (SB) Benelux is een jong, tweekoppig bedrijf dat sinds 2015 tuin- en onderhoudsproducten op de consumentenmarkt brengt. Zij distribueren deze onder het eigen SB-merk, maar komen ook tegemoet aan de vraag van retailketens om in huismerken te voorzien. In tegenstelling tot de meeste distributiebedrijven stelt SB Benelux zich daarin bijzonder flexibel op. Ook voor een huismerk in kleinere volumes kan een retailer reeds bij hen terecht.
"Arcor denkt sterk mee. Die keer dat we vergaten om wettelijk verplichte stickers te leveren, ging Arcor onmiddellijk op zoek naar de geschikte etiketten zodat ze die zelf konden printen."
De uitdaging
SB Benelux, distributeur van tuin- en onderhoudsproducten, besteedt zijn machinale productie-, afwerkings- en verpakkingsactiviteiten uit aan vaste partner Sofel, gespecialiseerd in het formuleren, mengen en afvullen van chemische preparaten. Komen er manuele taken aan te pas? Dan voert het tweekoppige team deze doorgaans zelf uit. “Tot we een goed jaar geleden een speciale kerstactie wilden opzetten“, vertelt Bart De Smet, mede-oprichter en -eigenaar van SB Benelux. “In een doorzichtige kerstbal wilden we meststoftabletten om de kerstbomen langer groen te houden aanbieden. Prijsgewijs bleek alle componenten apart aankopen de voordeligste optie, maar dat betekende dat manuele assemblage vereist was. Daarvoor bestaan geen machines en het ging om 20.000 stuks.” Al snel kwam SB Benelux op het idee om met een maatwerkbedrijf te werken.
De oplossing
“Sofel zelf werkte al met de verpakkings- en handlingsunit van Arcor voor kleinere opdrachten zoals etikettering en was bijzonder positief over die samenwerking“, zegt Bart. “Bovendien bevindt dit maatwerkbedrijf zich echt op slechts een boogscheut van onze eigen kantoren. Het eerste telefonische contact met hun sales en marketingverantwoordelijke Tim Vansteenbrugge was positief en ook de eerste offerte lag meteen in lijn met onze verwachtingen.” Voor SB Benelux was de keuze bijgevolg snel gemaakt. Het kerstballenproject bleek trouwens ook voor de doelgroepmedewerkers een bijzonder leuke opdracht, anders dan anders en toch met de juiste dosis uitdaging. Al snel had SB Benelux een tweede opdracht die helemaal in het kraam van Arcor paste: 60.000 mierenlokdoosjes per twee in een blister verpakken. “Dat meteen door de leverancier laten doen bleek financieel belastender dan de blisters lokaal laten drukken en het verpakkingswerk aan Arcor uitbesteden“, aldus Bart.
“We beslisten om Arcor op tweemaandelijkse basis in te schakelen voor dergelijke bulkopdrachten. Als jong bedrijf is het belangrijk om je kosten te spreiden over het jaar, in overeenstemming met de inkomsten. Dat is bij Arcor perfect mogelijk.“
“Soms worden we al eens geconfronteerd met een onverwachte piek in onze noden. Mede dankzij Arcor kunnen we ook dan onze klanten op hun wenken bedienen. Als het echt nodig is, schuiven ze in hun planning en kunnen ze binnen de 48 uur leveren en tienduizenden dopjes per dag verwerken.”
Een sterke betrokkenheid, snelle, correcte dienstverlening en maximale flexibiliteit
Flexibiliteit haalt Bart aan als een van Arcors belangrijkste sterktepunten. “We proberen geen onrealistische deadlines te zetten, maar er kan al eens vertraging zitten op de levering van onze componenten. Arcor waarschuwt tijdig als ze denken dat het nipt zal worden en voorziet indien nodig de inschakeling van extra teams of langere werkdagen. Het gebeurde zelfs al dat de begeleiders zelf insprongen om het project tijdig klaar te krijgen. Die betrokkenheid doet plezier. Arcor denkt trouwens nog een stuk verder mee. Zoals die keer toen we de wettelijk verplichte stickers voor onze mierenlokdozen vergaten. Arcor sprong onmiddellijk in de bres en ging op zoek naar geschikte etiketten die ze zelf konden printen.“
Ook over de contacten is Bart enthousiast: “We hebben twee aanspreekpunten, Tim Vansteenbrugge en Jonas Dupont. Allebei al even vriendelijk, vlot en open. Bij afwezigheid van een van beide volgt de ander op. Zo’n back-up is geruststellend en verzekert een snellere dienstverlening. Met beiden hebben we trouwens een hele goede band. Zitten we met een vraag, dan maken ze graag tijd vrij in de agenda en langsgaan vormt nooit een probleem. Op de snelheid hebben we trouwens hoe dan ook niets aan te merken, ook op offertes hoeven we nooit lang te wachten. Die zijn bovendien duidelijk en voldoende gedetailleerd om in functie van ons budget aan te passen. De dienstverlening is duidelijk en correct, je komt niet voor verrassingen te staan.“
De geografische nabijheid vereenvoudigt snel schakelen nog meer. “Voor vervoer, bijvoorbeeld“, verklaart Bart. “Dat regelen we snel en vlot, in onderling overleg en in functie van het volume en de mogelijkheden. Soms spring ik in mijn auto en breng ik alles zelf, soms komt Arcor het nodige materiaal met hun lichte vrachtwagen ophalen, doorgaans binnen de twee dagen.” De combinatie van dat alles maakt SB Benelux heel gelukkig met de samenwerking en Bart sluit een uitbreiding ervan zeker niet uit.
“We kregen al een prijsidee voor etikettering of bestickering en weten dat Arcor ook teams ter plaatse kan zenden. Allemaal opties die we in de toekomst mogelijk zullen overwegen.“