Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Plastuni Operations

Arcor, het ‘dopje’ op het Plastuni-potje

Op haar site in Ninove produceert Plastuni verschillende soorten kunststof verpakkingen zoals flessen, potten en jerrycans. Het bedrijf verkoopt ook de bijbehorende doppen, die door zusterbedrijven in Frankrijk worden geproduceerd. Voor een deel van die doppen is er nog een manuele assemblage nodig. Daarvoor rekent Plastuni al sinds de jaren 1990 op de werkkrachten van Arcor.

Plastuni Operations

Plastuni Operations is een producent van kunststofverpakkingen (flessen, potten, jerrycans…) en toebehoren voor verschillende sectoren, waaronder voeding, detergenten, industrie en cosmetica. Het bedrijf gebruikt hiervoor moderne machines en verschillende soorten materialen.
Sinds 1998 maakt Plastuni Operations deel uit van de Franse familiegroep Somater die actief is in verschillende domeinen van kunststofverwerking.

Arcor is er voor de lange termijn. Ze werken snel, goed, flexibel en groeien met ons mee. Dat zal in de toekomst niet anders zijn."

Peter Vissers
plant manager van Plastuni Operations

De uitdaging

Plastuni verkoopt een tiental types plastic doppen in oplages tot 2 miljoen stuks per jaar. Die doppen worden stuk voor stuk met de hand samengesteld of geassembleerd. “Er moeten bijvoorbeeld dichtingen in worden gemonteerd. Dat moet secuur gebeuren: ze  moeten in de juiste richting in de doppen worden gedraaid om zeker te zijn dat de doppen goed afdichten”, verklaart Peter Vissers, plant manager van Plastuni Operations NV in Ninove.

Oorspronkelijk gebeurde die assemblage intern. “We hadden een kleine ploeg van medewerkers in huis die de doppen assembleerden. Maar toen de ploeg op pensioen ging, gingen we op zoek naar een externe partner om deze taak over te nemen”, herinnert Peter zich.

De oplossing

Op aanraden van een van de magazijniers nam Plastuni contact op met Arcor. Er was meteen een klik. 

Vanaf dag één zat de samenwerking goed. De snelheid en kwaliteit van het werk was perfect in orde, mede dankzij de professionele supervisie binnen Arcor.”

Nadien is de samenwerking alleen maar versterkt. “Sinds het begin van onze samenwerking in de jaren 1990 zijn de wetgeving, de kwaliteitseisen en de gezondheidsvoorschriften voor onze producten aanzienlijk verstrengd”, aldus Peter. Arcor is daarin perfect meegegroeid: van het dragen van de voorgeschreven beschermingsmiddelen (bv. haarnetjes) tot het bijhouden van de nodige documentatie om de traceerbaarheid te verzekeren (bv. lot- en batchnummers).

Bovendien toont Arcor zich steeds flexibel. 

Soms worden we al eens geconfronteerd met een onverwachte piek in onze noden. Mede dankzij Arcor kunnen we ook dan onze klanten op hun wenken bedienen. Als het echt nodig is, schuiven ze in hun planning en kunnen ze binnen de 48 uur leveren en tienduizenden dopjes per dag verwerken.”

Nog meer groei

De samenwerking tussen Plastuni en Arcor is door de jaren heen alleen maar gegroeid. Als onderdeel van een grote familiegroep hecht Plastuni veel belang aan haar samenwerkingsverbanden. Als ze met een leverancier in zee gaan, dan doen ze dat ook met de lange termijn voor ogen. Dat is met Arcor niet anders. “Af en toe is er wel eens een ander bedrijf uit de sociale economie dat zich aanmeldt. Maar we denken er nog niet aan om Arcor voor een concurrent in te ruilen”, bevestigt Peter. “Arcor is voor ons nog steeds de beste keuze, zowel qua dienstverlening als qua prijs.”

Peter ziet deze innige band tussen klant en leverancier ook niet snel veranderen. Integendeel. 

Arcor krijgt steeds meer werk van ons. En dat zal in de toekomst alleen maar toenemen. Momenteel liggen er een aantal nieuwe projecten op mijn bureau te wachten. Om die te realiseren, zal ik sowieso een beroep doen op Arcor”, besluit Peter.

 

 

Plastuni Operations
Klant
Plastuni Operations
Sector
Productie van kunststof- en rubberartikelen
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.