Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

mm-safety

Wie de handschoen past…

Vanuit haar hoofdzetel in Wetteren verdeelt mm-safety persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) naar tuincentra, doe-het-zelfzaken, enzovoort over de hele Benelux. Het bedrijf is vooral gespecialiseerd in werkhandschoenen. Die worden in pakketten aangeleverd vanuit het buitenland en vervolgens afzonderlijk verpakt in België. Die stap vertrouwt mm-safety sinds twee jaar toe aan de mensen van Arcor. Een bewuste keuze.

mm-safety

Sinds 1980 biedt mm-safety persoonlijke beschermingsmiddelen zoals schoenen, handschoenen, laarzen, kledij, signalisatie en andere tools voor de retail-klanten in de Benelux, waaronder tuincentra, doe-het-zelfzaken, Amerikaanse stockhuizen, enzovoort.

Het hoofdkantoor van mm-safety is gelegen in Wetteren. Er werken tien vaste werknemers die voornamelijk actief zijn in management, verkoop en logistiek. Voor alle andere activiteiten rekent mm-safety op kwaliteitsvolle externe partners.

Het sociale aspect is voor ons een belangrijke reden om met Arcor samen te werken. Zo geven we mensen die anders ver van de arbeidsmarkt staan de kans om aan het werk te gaan. We hopen dan ook dat meer ondernemers in Vlaanderen ons voorbeeld volgen."

Dieter Guillemaere
zaakvoerder van mm-Safety

De uitdaging

Sinds de oprichting in 1980 verdeelt mm-safety een ruime selectie aan PBM’s, waaronder handschoenen, schoenen en kledij. De handschoenen zijn echter het meest populaire product uit het assortiment, goed voor zo’n 80% van het volume. Die handschoenen worden in pakketten van 12 stuks aangeleverd vanuit Sri Lanka. “Maar zo kunnen we ze hier niet op de markt brengen. De federale overheid verplicht ons om elke werkhandschoen van een handleiding te voorzien. Dus moeten we ze apart gaan verpakken”, licht Dieter Guillemaere, zaakvoerder van mm-Safety toe.

De oplossing

mm-safety kan via zijn buitenlandse leverancier de handschoenen ook apart laten verpakken, inclusief handleiding. Maar voor de ondernemer is het een duidelijke keuze om deze stap lokaal te houden. Bij voorkeur bij een sociale organisatie. “Ik vind het belangrijk dat alle lagen van de bevolking een eerlijke kans op werk krijgen,” verklaart Dieter.

Voor die extra stap doet mm-safety sinds een tweetal jaar een beroep op Arcor. “Onze vorige partner begon zich steeds meer toe te leggen op producten die ver van ons af liggen. Dus gingen we op zoek naar een partner die beter bij ons past. En dat is Arcor.”

De samenwerking is kleinschalig begonnen, maar intussen verwerkt Arcor gemiddeld zo’n 700 handschoenen per maand voor mm-safety. 

We zijn sinds het begin van ons partnership sterk gegroeid en Arcor is ons daarin steeds gevolgd. Zonder enige impact op de afgesproken levertermijnen.

Een van de sterkste troeven van Arcor is dan ook hun flexibiliteit,” gaat Dieter voort. “Als we een grote bestelling binnenkrijgen, dan schakelt Arcor snel wat extra mensen bij zodat we die bestelling zonder problemen kunnen invullen.”

Daarnaast verloopt de samenwerking tussen de twee Oost-Vlaamse bedrijven ook zeer vlot. “We hebben één contactpersoon bij Arcor waarbij we steeds terecht kunnen. Hij is steeds luisterbereid en komt snel met oplossingen op onze vragen. Dat maakt het makkelijk werken.

Nog meer groei

Wat de toekomst zal brengen, is nog onduidelijk. Door de COVID-19-crisis hebben de activiteiten bij mm-safety lange tijd stilgelegen. Intussen trekt de markt zich weer wat op gang, en dus durft de onderneming weer volop in te zetten op groei. Dieter: 

We willen blijven voortwerken aan ons groeipad, en met een partner als Arcor voelen we ons gesterkt om die ambitie ook waar te maken.”

 

 

mm-safety
Klant
mm-safety
Sector
persoonlijke beschermingsmiddelen
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.