Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Living Objects & Furniture

“Arcor, droompartner voor een start-up”

Op zoek naar een luxueus interieurstuk, dat toch betaalbaar is? Dan komt u al snel uit op de typische eenheidsworst. Niet bij Living Objects & Furniture. Zij bieden luxueuze kussens en plaids aan een betaalbare prijs en volledig op maat. Geen enkel stuk is dus hetzelfde! Een uniek concept waarmee Loïc Willemot sinds het voorjaar van 2021 eindelijk naar de markt kan. En dat heeft hij te danken aan Arcor.

"Net na een weekend was een stapel plaids uit Engeland toegekomen. Ik had ze een paar dagen later graag meegenomen naar mijn agent in Nederland, maar ze moesten nog van etiketten worden voorzien. Nog geen 24 uur later kreeg ik een telefoontje van mijn contactpersoon bij Arcor. De plaids waren al klaar!"

Loïc Willemot
Oprichter Living Objects & Furniture

De uitdaging

In het voorjaar van 2020 sloeg de coronacrisis toe in België. Grote en kleinschalige bijeenkomsten allerhande werden massaal afgeschaft, en Loïc Willemot, die toen in de evenementensector actief was, kwam zonder werk te zitten. Een jaar later blijkt dit een zegen te zijn geweest. De voormalige student interieurarchitectuur kreeg immers meer tijd om zijn creatieve geest te laten stormen en stuitte als bij toeval op een nieuw concept: “Ik merkte dat er in het luxesegment vraag is naar een kussenmerk dat betaalbaar is en niet in elke woonkamer te vinden is. Zo kwam ik op het idee om luxueus afgewerkte kussens, en plaids, op maat aan te bieden”, aldus Willemot, oprichter van Living Objects & Furniture.

Dit concept bleek niet zo evident om ook in de praktijk te brengen. “Ik ben geboren in een textielfamilie en ging op zoek naar de confectieateliers waar mijn vader vroeger mee werkte. Helaas, was er geen enkele nog te vinden”, vertelt Willemot. Uitwijken naar ateliers in Polen en Roemenië zag hij echter niet zitten. “Dat werkt niet voor maatwerk. Ik wou het in België houden, dus ging ik aankloppen bij maatwerkbedrijven.”

De oplossing

Arcor bleek het enige maatwerkbedrijf in België dat mee wou gaan in de vraag van Willemot. 

“Alle maatwerkbedrijven die ik contacteerde wilden enkel massawerk doen. Behalve Arcor. Zij waren de enigen die het zagen zitten om in kleine oplages te werken en aan een betaalbare prijs.”

In Arcor had Willemot dus eindelijk de partner gevonden om zijn droomproject te verwezenlijken. De maatwerkers snijden de stoffen en stikken ze tot kussens en plaids op maat van de specifieke vraag van elke klant. Ze maken zelfs de stalenboeken waarmee de agenten van Living Objects & Furniture op pad gaan.

Een service die alle lof verdient

Willemot is alvast lovend over de samenwerking. “De mensen van Arcor luisteren naar mijn aanwijzingen en ze pikken dit ook perfect op. Dat maakt dat alles rolt en bolt, en dat creëert vertrouwen”, vertelt Willemot.

Ook de flexibiliteit van Arcor krijgt lof van Willemot. “Net na een weekend was een stapel plaids uit Engeland toegekomen. Ik had ze een paar dagen later graag meegenomen naar mijn agent in Nederland, maar ze moesten nog van etiketten worden voorzien. Nog geen 24 uur later kreeg ik een telefoontje van mijn contactpersoon bij Arcor. De plaids waren al klaar”, vertelt Willemot enthousiast. “Hun service is echt top. Een droom voor elke start-up. Ik zou ze dan ook aan iedereen aanbevelen.”

Living Objects & Furniture
Klant
Living Objects & Furniture
Sector
Luxe artikelen
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.