Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

La Renarde

La Renarde vindt in Arcor geknipte partner voor duurzaam verhaal

Wat begon als een bijberoep, groeide uit tot een goed draaiende webshop die fulltime aandacht vraagt. Stéphanie Renard richtte La Renarde in 2018 op. Haar ecologische producten gingen vlot de deur uit waardoor ze een jaar later al handen tekortkwam. Ze besloot de productie uit te besteden aan meerdere maatwerkbedrijven om het duurzame plaatje compleet te maken. Sinds februari 2019 mag ze rekenen op een Arcor-team van zes mensen om de herbruikbare doekjes uit te snijden en te stikken.

La Renarde

Onder het motto ‘zero waste’ verkoopt het Belgische La Renarde, gelegen nabij Charleroi, diverse herbruikbare textielwaren via haar webshop. Je vindt er reinigingsdoekjes, luiers, maandverbanden en noem maar op. Allemaal in leuke kleuren en met speelse tekeningen. Stéphanie Renard, oprichtster van het merk, werkt bijna uitsluitend met ecologische grondstoffen om haar producten te maken. Het katoen en de badstof op basis van bamboe zijn daar twee mooie voorbeelden van.

"Arcor is werkelijk de enige organisatie die er altijd in slaagt alles op tijd te leveren, zelfs nog voor de deadline."

Stéphanie Renard
zaakvoerster van La Renarde

De uitdaging

Toen de online verkoop van de grond begon te komen, sprak ik eerst een maatwerkbedrijf dicht bij huis aan om het werk verlichten. Al snel bereikten we daar de maximumcapaciteit”, aldus Stéphanie Renard, zaakvoerster van La Renarde. Een goede klantenrelatie raadde haar aan het werk toe te vertrouwen aan Arcor. “Het contact zat meteen goed. Jonas Dupont, Productieverantwoordelijke, communiceerde heel open en de medewerkers bleken al heel wat ervaring te hebben met dit soort opdrachten”, herinnert Stéphanie zich.

Arcor ging snel over tot actie: de mensen van de textielafdeling maakten een prototype om de kwaliteit en afwerking te bepalen. “Dat was helemaal naar wens en gaf de doorslag om voor hen te kiezen. Het betekende de start van een vlotte samenwerking”, aldus Stéphanie.

De oplossing

Stéphanie geeft haar bestelling maandelijks door. Vervolgens snijden de Arcor-medewerkers de juiste vormen uit het geleverde textiel, stikken ze alles netjes en maken ze pakketjes met een papieren lintje. 

Arcor ontzorgt mij ook op het vlak van grondstoffen. Zij houden de stock bij en laten me op tijd weten wanneer ze een nieuwe lading stof nodig hebben”, aldus een tevreden Stéphanie. “Daarna sturen ze alles mijn richting uit. Zo hoef ik niet altijd de baan op en bespaar ik heel wat kostbare tijd.”

Verder bewees Arcor al meerdere keren zijn flexibiliteit. “Toen de levering van textiel eens op zich liet wachten, dreigden we onze deadline niet te halen. Aangezien een van mijn klanten een nieuwe winkel opende en de goederen daarom op tijd nodig had, stak Arcor een tandje bij. Dat apprecieerde ik enorm”, zegt Stéphanie. “Dat is trouwens hoe ze elk probleem aanpakken: snel en vastberaden.”

Arcor blijft altijd een stapje voor

Arcor ontvangt de bestelling altijd tegen het einde van de maand. Twee weken later mag Stéphanie de afgewerkte goederen al terugverwachten: “Arcor is werkelijk de enige organisatie die er altijd in slaagt de deadline te respecteren. Sterker nog, ze leveren meestal al vroeger.”

Mijn hoofd bruist van de ideeën waarvoor ik opnieuw een beroep zou doen op Arcor”, voegt Stéphanie toe. 

Hun open communicatie en flexibiliteit zijn voor mij doorslaggevend. Bovendien leert het team erg snel, ze weten hun skills in sneltempo te verbeteren. Als er nieuwe producten aankomen voor de webshop, contacteer ik hen als eerste!

 

 

La Renarde
Klant
La Renarde
Sector
Textielwaren
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.