Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Incoplas

Situatie

Incoplas levert de kunststofcontainers aan haar klanten uit op paletten. “Als maatschappelijk verantwoorde onderneming proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Daarom vinden we het ook zo belangrijk om maximaal in te zetten op het hergebruik van verpakkingsmaterialen”, zegt Tom Welvaert, HRSE manager van Incoplas.

Om de verpakkingsmaterialen snel en efficiënt te kunnen hergebruiken, deed Incoplas eerst een beroep op uitzendarbeid, maar al gauw kwam het bedrijf bij Arcor terecht. “Er werd gestart met een proeffase bij ons in het bedrijf, en daaruit bleek dat Arcor de geknipte partner was voor dergelijk manueel werk. Het feit dat ze nauwelijks op 1km van ons bedrijf gevestigd zijn, is uiteraard ook een enorme meerwaarde”, aldus Tom.

Incoplas

Incoplas werd opgericht in 1961 en is gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van kunststofcontainers tot 25 liter. Incoplas helpt haar klanten bij het hele verpakkingsproces. Vanaf de ontwikkeling van het concept, het ontwerp en de matrijs, tot efficiënte productie, etikettering en bedrukking, inclusief de logistieke diensten om aan de specifieke behoeften van klanten te voldoen.

In de loop der jaren heeft Incoplas zich bewezen als een belangrijke speler op het gebied van de verpakking van grote consumptiegoederen voor diverse sectoren. Het bedrijf telt drie vestigingen: Vignole Borbera (Italië), Digny (Frankrijk) en Ronse (België).

"Arcor is voor ons de geknipte partner. Ze denken actief met ons mee en zoeken voor elk probleem een oplossing op maat. "

Tom Welvaert
HRSE manager Incoplas

Enclavewerk

Ondertussen werken dagelijks zo’n 4 tot 6 Arcor-medewerkers en een begeleider bij Incoplas. En dat op verschillende opdrachten. “Omdat we zo tevreden waren over de eerste samenwerking, gingen we meteen kijken welk ander manueel werk we nog aan Arcor konden uitbesteden”, stelt Tom.

Doordat we in massa produceren, is er heel wat repetitief werk voor bepaalde kunststofcontainers. Automatisering levert echter te weinig return. Daarvoor is het seriewerk vaak te kort. Daarom voeren de mensen van Arcor een aantal van deze processen op zelfstandige wijze uit. Ze voeren zelfs machinaal seriewerk uit.

Daarbovenop draaien de mensen van Arcor ook mee in de kwaliteitscontrole van de kunststofcontainers: ze kijken de containers manueel na op eventuele beschadigingen en sorteren ze naar kwaliteit.

Een geoliede machine

Arcor is voor ons de geknipte partner”, zegt Tom. “Ze denken actief met ons mee en zoeken voor elk probleem een oplossing op maat. Bovendien is Arcor intern goed georganiseerd: afhankelijk van het werkvolume geven we week per week de benodigde capaciteit aan mensen door. Binnen Arcor wordt dit stipt en correct opgevolgd, zodat we steeds op onze beide oren kunnen slapen wetende dat het voorziene werk correct en snel zal worden uitgevoerd.

De kwaliteit van het werk van de doelgroepmedewerkers is zeer hoog. De taken worden snel en kwaliteitsvol uitgevoerd. “Ze tonen een ongelooflijke inzet en werkkracht. We kunnen hier echt spreken van een geoliede machine”, aldus Tom.

Maatschappelijke dimensie

Door samen te werken met Arcor nemen we ook onze maatschappelijk verantwoordelijkheid op”, benadrukt Tom.

Via deze vorm van samenwerken bieden we hun medewerkers de kans om zich ook in het normale economische circuit te bewegen en ervaring op te doen. Een dergelijke samenwerking is dan ook een ‘win-win’ voor beide partijen en ik kan het ieder bedrijf alleen maar aanraden.

 

 

Incoplas
Klant
Incoplas
Sector
Kunstoffen
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.