Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Ikaria Ronse

Tuinonderhoud en poetswerk bij een goede overbuur

Op een gelukkige manier oud worden: voor velen is het dé droom, IKARIA Ronse maakte dit dan ook tot haar levensmotto. Deze woon- en leefbuurt voor jong en oud streeft hiermee het principe van de ‘blue zones’ na, de vijf plaatsen op de wereld waar mensen ouder worden dan gemiddeld. Plaatsen waar bevolking de voordelen geniet van verbinding, gezonde voeding, sociale cohesie én een groene omgeving. Net voor dit laatste valt IKARIA Ronse terug op maatwerkbedrijf ARCOR.

“Het is die fijne wisselwerking die het aangenaam maakt om met Arcor samen te werken. Het personeel is heel vriendelijk, aanspreekbaar en ondernemend. Bovenop kwaliteit vormt dit voor ons een heel belangrijk facet in de samenwerking.”
arcor-double-quote
Lisa Persoons, Leefpromotor IKARIA Ronse

Regulier onderhoudscontract voor een groene trefplek

“Arcor onderhoudt al meerdere jaren onze buitenomgeving,” zo Lisa Persoons, Leefpromotor bij IKARIA Ronse. “Wij werken met hen samen op basis van een jaarlijks onderhoudscontract, wat inhoudt dat het Arcor team met regelmaat onze tuin onder handen neemt. In de winter is dit één keer per maand, in het zomerseizoen komen ze elke twee weken langs.” 

Opmerkelijk is hoeveel initiatief hierbij door Arcor zelf wordt genomen. Zij komen zelf proactief met voorstellen om de buitenruimte van IKARIA te verfraaien en er zo een aangename leefomgeving van te maken, een trefplek waar bewoners en buitenstaanders in alle rust samen kunnen vertoeven.   

“Het professionalisme dat ze met hun herkenbare werkkledij uitstralen, voelen we echt in de praktijk. Team Green – de officiële naam van de Arcor groenbeheer – levert echt kwalitatief werk bij het onderhouden van perken, het snoeien van hagen en dergelijke meer,” vervolgt Lisa Persoons. 

Flexibiliteit troef

Arcor biedt naast zijn groenbeheer ook schoonmaakdiensten aan, waarop bedrijven kunnen terugvallen als het voor het eigen personeel te veel of te druk wordt. Laten wij bijvoorbeeld een inhaalbeweging bij het poetsen maken, dacht men bij IKARIA Ronse.  

“Blok C diende grondig te worden gepoetst. Echter vraagt dit enige tijd en ruimte om dit te doen. Voor het vaste poetsteam van 3 medewerkers zou dit een te grote belasting gevormd hebben. Hiervoor deden we dan ook een beroep op Team Clean van Arcor,” vertelt de leefpromotor verder. 

Die flexibiliteit vormt een grote troef. Op elk gepast moment kan er een project worden uitbesteed, met de geruststelling dat dit met de grootste zorg en een vlot overleg wordt afgehandeld. Want dat is waar Team Clean – de Arcor schoonmaakdiensten – voor staat. 

Beter een goede overbuur dan een verre vriend

In het naleven van hun missie om een woon- en leefbuurt te creëren waarin iedereen terecht kan, is het voor IKARIA Ronse belangrijk te kunnen terugvallen op betrouwbare, communicatieve partners. En deze kenmerken vinden zij perfect terug bij hun overbuur Arcor.  

“Arcor en IKARIA Ronse zijn recht tegenover elkaar gelegen. Arcor huurt onze vergaderzalen en ruimtes voor vergaderingen en opleidingen, wij kloppen bij hen aan voor groenonderhoud en poetswerk. Dat is al sinds jaar en dag het geval,” bekrachtigt Lisa Persoons.  

Beide bedrijven springen als het ware snel bij elkaar binnen, aan de overkant van de weg, met een vlotte, open communicatie als stokpaardje. “Zowel voor afspraken over het onderhoudscontract als voor flexibele opdrachten: de communicatie vanuit Arcor verloopt steeds heel vriendelijk, de medewerkers zijn er heel aanspreekbaar. Dat we zo dicht bij elkaar gelegen zijn, heeft zeker zijn invloed op onze samenwerking.”  

Op de kwaliteit van zowel de communicatie als het effectieve groenonderhoud en poetswerk van Arcor geeft IKARIA Ronse vol overtuiging een mooie 10/10. Je wenst elk bedrijf toch zo een overbuur toe, niet?  

Ikaria Ronse bevindt zich niet ver van het kloppende hart van de stad Ronse, waar historische charme en stadsvernieuwing hand in hand gaan. Een buurt met flats en studio’s, een brasserie, buurtwinkel en sport- en vergaderruimten, waar een mix van leeftijden door én met elkaar leven. Ikaria Ronse is een ideale uitvalsbasis voor zowel stadsmussen als natuurliefhebbers.

Klant
Ikaria Ronse
Sector
Huisvesting
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.