Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

House Of Kids

Arcor draagt actief bij tot de businessontwikkeling en productie van HOK​

Het inzetten van een maatwerkbedrijf bood textielbedrijf HOK de mogelijkheid om de sterke concurrentie op de textielmarkt aan te kunnen en de productie toch lokaal te houden. In Arcor vonden ze meer dan louter de nodige mankracht, maar een actief ondersteunende partner die de businessontwikkeling ter harte neemt en zich inzet om de juiste mensen op de juiste job te zetten. Een win-winsituatie voor beide partijen.

House Of Kids

HOK is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het printen van originele ontwerpen op textiel, speelmatten, decoratieve tapijten en deurmatten. Met vestigingen in België, China en Hong Kong kan het bedrijf wereldwijd een ruime maatwerkportfolio aanbieden. Aan de hand van geavanceerde technologieën en bedreven medewerkers weet HOK zijn aanbod hierbij steeds aan te passen aan de lokale marktvereisten.

Onze samenwerking met Arcor is een win-winsituatie voor beide partijen. Wij voelen ons goed bij Arcor en kloppen zeker opnieuw bij hen aan als we onze activiteiten uitbreiden."

Sophie de Crayencour
Marketing Manager bij HOK sprl

De uitdaging

Textielbedrijf HOK richt zich op twee verschillende markten: speelgoed en decoratie. Als Belgisch bedrijf zijn ze internationaal actief en vooral in Frankrijk, Duitsland en Oost-Europese landen nemen ze een stevige marktpositie in. Voorheen beschikte HOK over een eigen productie-eenheid. De sterke concurrentie op de textielmarkt dwong hen er evenwel toe een oplossing te zoeken om een competitievere prijszetting te kunnen hanteren. HOK kwam er al snel op uit dat de inschakeling van een maatwerkbedrijf de uitkomst kon bieden. Ze hoefden het trouwens niet ver te zoeken, want hun eigen productie-eenheid en Arcor waren buren.

“Onze organisatie is niet opgezet om veel dergelijk specifiek handwerk uit te voeren. Vandaar dat we op zoek gingen naar een geschikte gespecialiseerde partner, die zich voor een nieuwe opdracht flexibel kan opstellen om het juiste aantal mensen in te zetten.

De oplossing

Dankzij Arcor zijn we erin geslaagd om onze productie lokaal te houden“, legt Sophie de Crayencour, Marketing Manager bij HOK sprl, uit. “Dat biedt ons een ongekende flexibiliteit en de mogelijkheid om aan billijke prijzen stukproductie op maat aan te bieden.” De nabijheid vormde een belangrijke beslissingsfactor. HOK kon zijn machinepark en alle productiematerialen eenvoudigweg overhevelen naar het Arcor-complex. De voordelige tarieven vormden natuurlijk een twee belangrijk argument.

Intussen loopt de samenwerking al twaalf jaar. De HOK-medewerker die instaat voor de invoer van de bestellingen staat op dagelijkse basis in contact met een vast aanspreekpunt bij Arcor. In HOKs bestelsysteem kan Arcor trouwens ook zelf inloggen. Voor de conceptuele zaken staat er een apart contactpersoon paraat bij Arcor. Zo’n tweemaal per maand gaat er van HOK uit iemand langs om de productie te ondersteunen. “Dat contact verloop heel vlot“, aldus Sophie de Craeyencour. 

Zelfs als we iemand van de hogere verantwoordelijken nodig hebben, kunnen we deze binnen de 24 uur bereiken.

HOK richt zich tot Arcor voor het totaalpakket aan diensten: fabricage, naai- en stikwerk, assemblage van producten van verschillende leveranciers en verpakking. Ze maken alles perfect verzendklaar, tot en met palletwikkeling en voorbereiden van de leveringsbonnen, gereed voor afhaling door de transporteur van HOK of hun klanten. Ook Arcors eigen vervoer inschakelen vormt trouwens een optie, zij het veeleer voor extra afhalingen bij de leveranciers om de productie te bespoedigen.

Gehoor geven aan vragen en voorstellen

Wij voelen ons geen klanten bij Arcor, zij stellen zich op als een partner“, zegt Sophie de Crayencour. “Door de jaren heen is er een hechte band ontstaan. Arcor draagt effectief bij tot onze businessontwikkeling en productie. We hoeven niet te aarzelen om onze problemen of nieuwe ideeën met hen delen en mogen daar keer op keer constructieve feedback op verwachten. Een nieuw concept? Daarmee gaan ze vaak meteen al aan de slag om een proefstaal te ontwikkelen. Zo kunnen we bekijken of dit zich leent tot productie en kunnen zij het kostenplaatje in kaart brengen. Onze samenwerking met Arcor is een win-winsituatie voor beide partijen.

Aankoop van toestellen of materialen gebeurt steeds in samenspraak. Vaak ontfermt HOK zich over de toestellen voor textielproductie of -bewerking en neemt Arcor de aankoop van alle verpakkingsbenodigdheden op zich. “Voor dringende bestellingen, vaak stalen, zijn er vaste afspraken gemaakt“, legt Sophie de Crayencour uit. 

We beloven onze klanten dat ze de stalen binnen de tien werkdagen zullen ontvangen en we kunnen ervan op aan dat Arcor zich perfect aan deze belofte houdt.

Doet er zich al eens een probleem voor? Dan is dat bespreekbaar en trekt Arcor ook snel genoeg aan de bel, vindt Sophie de Craeyencour. “Vaak is het al opgelost voor wij ervan op de hoogte zijn.” Ze haalt Arcors flexibiliteit en soepelheid aan als hun grootste sterktepunten. “Vragen wij om ergens prioriteit aan te geven, dan gaat Arcor dit niet in vraag stellen en er ook geen probleem van maken om de planning aan te passen.

Textielbewerking is trouwens een hele specifieke sector, die om de juiste mensen vraagt. “Ook hierin komt Arcor ons telkens weer tegemoet“, aldus Sophie de Crayencour. “Wij voelen ons goed bij Arcor en hebben er geen behoeft aan om andere bedrijven uit te testen. Meer nog: op het ogenblik dat we onze activiteiten uitbreiden, ook als dat naar andere materialen is, dan kloppen we hiervoor aan bij Arcor. We hebben er alle vertrouwen in dat zij hiervoor de juiste partij zijn.

 

 

House Of Kids
Klant
House Of Kids
Sector
Textielbedrijf
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.