Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

Enfant Terrible

Enfant Terrible houdt de productielijn graag dichtbij

Kluisbergen in de Vlaamse Ardennen is een speeltuin voor creatievelingen. Of dat is het toch voor het design team van Enfant Terrible. Zij kunnen er zich volledig uitleven in het ontwerpen en creëren van tientallen collecties van speelse en stijlvolle wenskaarten en stationery. Zolang ze maar een glimlach op het gezicht van hun klanten toveren.

Enfant Terrible
“Onze collecties zijn sterk seizoensgebonden. Vooral de aanloop naar de kerstperiode is enorm druk en dan zijn we blij dat we kunnen rekenen op een partner die voor ons snel kan schakelen. Eén telefoontje naar Bart en we mogen erop rekenen dat alles op tijd klaar staat voor ons.”
arcor-double-quote
Maribelle Bouchez van Enfant Terrible

Korte kringloop

Enfant Terrible heeft continu een 40-tal collecties in haar assortiment, waarvan het merendeel afkomstig is uit het creatieve brein van haar designer in Kluisbergen. “Dat gaat van wenskaarten en geschenkverpakkingen tot schoolartikelen en bagagerie”, aldus Maribelle Bouchez van Enfant Terrible.

Ook de productie houdt Enfant Terrible het liefst zo lokaal mogelijk. Zo wordt het overgrote deel van de portfolio in de buurt gedrukt. Enkel als het technisch wat complexer wordt, moet het bedrijf naar het buitenland uitwijken.

Ook voor het plooien van de kaartjes, het verpakken en andere handling van de collecties doet Enfant Terrible een beroep op een lokale partner, namelijk Arcor in het nabijgelegen Ronse.

Manuele handling door maatwerkers

In eerste instantie klopte Enfant Terrible bij Arcor aan om kleine rolletjes van 2 x 1 m geschenkpapier te laten verpakken. Niet alleen omdat ze dichtbij gelegen zijn, maar ook omdat Arcor hiervoor over de nodige apparatuur beschikt, waardoor ze deze taak op een snelle en efficiënte manier kunnen uitvoeren.

Enfant Terrible

Sindsdien is de samenwerking alleen maar gegroeid: “De maatwerkers van Arcor doen intussen heel wat handling voor ons. Ze plooien bijvoorbeeld onze wenskaartjes en steken er vervolgens de enveloppen tussen, zodat ze klaar zijn voor levering aan onze klanten. Ze assembleren ook onze gondeldoosjes en ons briefpapier.”

Arcor verzorgt ook transport en opslag

Naast de manuele handling voorziet Arcor ook stockage en transport van de wenskaarten en stationery van Enfant Terrible. “We hebben heel wat stock in onze kantoren liggen, maar van zodra de voorraad daalt, contacteren we Arcor. Hun chauffeur brengt de afgewerkte pakketten naar ons en neemt vervolgens weer een lading mee terug naar Ronse, waarmee de maatwerkers vervolgens opnieuw aan de slag kunnen. Zodra ze afgewerkt zijn, bewaren ze onze pakketten tot we opnieuw onze voorraad moeten aanvullen.”

Open communicatie zorgt voor vlotte samenwerking

De nabijheid en de dienstverlening waren voor Enfant Terrible doorslaggevende elementen om met Arcor in zee te gaan. Maar het was vooral de open communicatie met hun rechtstreekse contactpersoon die ervoor heeft gezorgd dat de samenwerking nog verder is gegroeid.

“We hebben een enorm goed contact met Bart, onze contactpersoon bij Arcor”, benadrukt Maribelle. “Onze collecties zijn sterk seizoensgebonden. Vooral de aanloop naar de kerstperiode is enorm druk en dan zijn we blij dat we kunnen rekenen op een partner die voor ons snel kan schakelen. Eén telefoontje naar Bart en we mogen erop rekenen dat alles op tijd voor ons klaar staat.”

Enfant Terrible is gelegen in Kluisbergen, op de grens tussen Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Het bedrijf ontwerpt en produceert een veertigtal collecties van wenskaarten, vriendenboekjes en andere stationery. De collecties worden via haar website te koop aangeboden, alsook via onafhankelijke verkooppunten verspreid over heel België. enfantterrible.be

Deur open voor enclavewerking

Die vlotte samenwerking doet Enfant Terrible ook nadenken over de toekomst. Er zijn zelfs plannen om maatwerkers in de kantoren in Kluisbergen in te schakelen. “Dan zouden we het transport tussen Kluisbergen en Arcor kunnen uitschakelen. Lokaler dan dat kan het niet. En bovendien is het de meest duurzame oplossing. Van zodra de drukte hier wat gaat liggen, zullen we dit idee concreet oppikken met Arcor.”

Enfant Terrible
Klant
Enfant Terrible
Sector
Wenskaarten
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.