Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

DS Hout

Arcor biedt DS Hout de ideale uitkomst voor hun capaciteitsprobleem

Aan tevreden klanten en de nodige mond-tot-mondreclame ontbrak het houtskeletbouw- en interieurspecialist en houthandel DS Hout niet, maar dat maakte de schaarste aan vakbekwame schrijnwerkers op de arbeidsmarkt extra voelbaar. Gelukkig konden ze voor de eenvoudigere taken en opdrachten met een repetitief karakter bij Arcor terecht. Intussen ontdekten ze trouwens nog tal van andere samenwerkingsmogelijkheden.

DS Hout

DS Hout steunt op drie grote pijlers: houtskeletbouw, interieur en houthandel. Vertrekkend vanuit een doe-het-zelf-filosofie is DS Hout al tien jaar gespecialiseerd in houtskeletbouw op maat van de klant: nieuwbouw, verbouwing en modulebouw. Om ook het binnenschrijnwerk te kunnen aanbieden op zowel de werf als voor volledige prefabformules voegde DS Hout daar al snel de bedrijfstak interieur aan toe.

Daarin ligt de nadruk op de productie van interieur op maat voor zowel professionelen als particulieren. De houthandel zelf vervolledigt het aanbod en richt zich eveneens op professionelen en particulieren, via de webshop en vanuit het verkooppunt in Ronse.

Dit is een samenwerking die we als heel positief en constructief ervaren. We hebben het gevoel dat Arcor onze projecten ook als opportuniteiten beschouwt."

Leen Holvoet
medezaakvoerder bij DS Hout

De uitdaging

Vanuit een doe-het-zelf-filosofie is DS Hout al bijna tien jaar gespecialiseerd in houtskeletbouw op maat van de klant, zowel nieuwbouw als verbouwing en modulebouw. Om ook het binnenschrijnwerk te kunnen aanbieden, vulden ze dit al snel aan met een interieuraanbod, dat intussen tot een volwaardige bedrijfstak uitgroeide. Houthandel, voor zowel professionelen als particulieren, vervolledigt het plaatje. Aan tevreden klanten en de nodige mond-tot-mondreclame ontbreekt het hen niet, maar naarmate er nieuwe klanten en grotere projecten bijkomen, laat de schaarste aan gedreven schrijnwerkers met de nodige ervaring zich des te meer voelen op de arbeidsmarkt.

Om de werkdruk op het team niet te verzwaren, hebben we ervoor gekozen om de opdrachten met specifiek maatwerk door ons ervaren team te laten uitvoeren en de opdrachten met een eenvoudiger of repetitief karakter uit te besteden”, geeft Leen Holvoet, medezaakvoerder DS Hout, aan. “Na een aantal minder goede ervaringen met tijdelijke werkkrachten en stagiairs, besloten we de sprong naar een maatwerkbedrijf te wagen. Daarin zagen we de ultieme oplossing voor ons capaciteitsprobleem, en ook nog eens tegen een concurrentieel tarief.

DS Hout

De oplossing

De mogelijkheden aftoetsen was natuurlijk eerst aan de orde: welke opdrachten kwamen in aanmerking voor uitbesteding en welke opties waren er om dit concreet en efficiënt te organiseren? “Door een heel open, duidelijke en snelle communicatie wist Arcor al snel ons vertrouwen te winnen”, zegt Leen Holvoet. “Eens tot een overeenkomst gekomen, nam een ‘proefdag’ de laatste restjes twijfel weg. Een Arcor-team ging samen met hun begeleider en onze medewerkers aan de slag in onze ateliers. Dat leverde niet alleen uitstekend werk op, maar bovendien een bijzonder positieve werksfeer.

Door een heel open, duidelijke en snelle communicatie wist Arcor al snel ons vertrouwen te winnen

Sinds de zomer van 2017 gaat DS Hout op regelmatige basis bij Arcor aankloppen. “Gezien het vooral om maatwerkopdrachten gaat, gebeurt dat op projectbasis”, legt Leen Holvoet uit. “Al komt daar bij grotere projecten, zoals schoolgebouwen, wel seriewerk bij kijken. We verzamelen werk voor het Arcor-team zo veel mogelijk in clusters en spreken dan een timing af die voor beide partijen haalbaar is.”  Vooral de Montage & Assemblage-unit neemt uiteenlopende taken voor zijn rekening. Dat gaat van houtbehandeling over montagewerk voor interieur- of houtskeletbouwopdrachten tot schaafwerk. Zijn er paletten samen te stellen of goederen te verpakken? Dan komt de Verpakking & Handling-unit er ook aan te pas. Als het om een opdracht gaat die Arcor in de eigen ateliers kan uitvoeren, dan neemt de Transport & Opslag-unit de ophaling en levering voor zijn rekening. Daar stopt de samenwerking trouwens niet, want DS Hout heeft intussen ook zijn weg gevonden naar Arcors Klusjes- en Groendienst voor het onderhoud van hun eigen bedrijfsterrein.

Een betaalbare oplossing om keiharde concurrentie het hoofd te blijven bieden

Dit is een samenwerking die we als heel positief en constructief ervaren”, zegt Leen Holvoet. “Voor alle organisatorische aangelegenheden hebben we een centraal aanspreekpunt bij Arcor, maar die zorgt er wel voor dat we snel met de juiste mensen kunnen samenzitten als meerdere meningen of extra goedkeuringen gewenst zijn. Zowel het management als de begeleiders staan open voor onze vragen en verzoeken. We hebben echt het gevoel dat Arcor onze projecten ook als opportuniteiten beschouwt. Het team zelf is trouwens aanstekelijk enthousiast en ze houden de werkresultaten ook nauwlettend in de gaten. Je ziet hun ogen vaak stralen van gedeelde fierheid!

 “Arcor kunnen inschakelen betekent dat we als Belgisch bedrijf de keiharde concurrentie uit binnen- en buitenland toch nog het hoofd  kunnen bieden zonder meteen naar uitbesteding aan lageloonlanden te moeten grijpen”, geeft Leen Holvoet aan. 

Tijdelijke werkpieken kunnen we nu eenvoudig opvangen en het blijft betaalbaar. Arcor beschikt bovendien over ruime atelier- en magazijnvoorzieningen. Als groeiend bedrijf kan je zware investeringen in vastgoed te vermijden door hier slim gebruik van te maken. Wij zitten alvast met Arcor rond de tafel om de mogelijkheden tot uitbreiding van de samenwerking te bespreken.

 

 

DS Hout
Klant
DS Hout
Sector
Houtskeletbouw, interieur en houthandel
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.