Contact

T: +32 (0)55 21 45 33

F: +32 (0)55 21 02 57

E: info@arcor.be

Openingstijden

By.Noon

By.Noon, kwalitatieve kussens en poefs van Belgische bodem

De kwalitatief hoogstaande textielcreaties van By.Noon brengen de weelderige natuur naar binnen. De collectie kussens en poefs is geïnspireerd op kleurrijke tuinen en wilde landschappen, en elk ontwerp is met de hand geschilderd. Om die reden geven de kussens een artistieke, schilderachtige touch aan elk interieur. Zaakvoerders Steven De Boeck en echtgenote Joke Martin kiezen er bewust voor de productie, van creatie tot afwerking, 100 % Belgisch te houden. Joke schildert de botanische prints die digitaal geprint worden, Arcor verzorgt het naai- en stikwerk en levert een afgewerkt product.

By.Noon

By.Noon van Steven De Boeck en Joke Martin is een Belgisch bedrijf dat originele kussens en poefs met zelfontworpen prints maakt. De florale motieven, geïnspireerd op kleurrijke tuinen en weelderige landschappen, zijn van de hand van Joke en worden digitaal geprint op hoogwaardige materialen als katoen en afgewerkt met linnen. De artistieke kussens en poefs zijn 100 % Belgisch, van druk tot afwerking, en zijn te vinden in interieurzaken in België, Nederland, Frankrijk en Noorwegen of online op bynoon.be.

By.Noon verkoopt 100 % Belgische kussens die met de hand gemaakt zijn, van ontwerp tot afwerking. In Arcor vonden we daarin de geschikte partner en kunnen we lokaal, duurzaam en eerlijk ondernemen."

Steven De Boeck
zaakvoerder bij By.Noon

De uitdaging

Steven De Boeck en Joke Martin richtten By.Noon enkele jaren geleden samen op. Het Belgische merk, actief in decoratie, wil met floraal handgeschilderde kussens in warme kleuren een schilderachtige meerwaarde geven aan elk interieur. “Mijn vrouw ontwerpt en schildert elke print. Deze handgeschilderde patronen worden dan digitaal geprint op kwalitatieve stoffen zoals katoen en afgewerkt met linnen.” Omdat het voor beide zaakvoerders vanzelfsprekend is een op-en-top Belgisch artikel aan te bieden, zochten ze lokaal naar verschillende productiemogelijkheden. “Het was al snel duidelijk dat we de piste van maatwerkbedrijven moesten volgen om een betaalbaar product te kunnen aanbieden. Hoewel het proces om onze kwaliteitsnormen te halen heel complex is, vonden we in Arcor een geschikte partner”, legt zaakvoerder Steven De Boeck uit.

By.Noon
By.Noon

De oplossing

Omdat de productie van in het begin zeer vlot verliep, besloot By.Noon exclusief met Arcor verder te werken. “Vooral de vlotte en snelle opstart gaf hiervoor de doorslag. De medewerkers maakten een aantal demomodellen en na twee prototypes stonden die al op punt. Ik had er niet veel op aan te merken, enkel wat kleine correcties. Onze kussens zijn geen goedkope producten, we wilden er dus zeker van zijn dat alles wat de deur uitgaat in orde is. We kunnen ons geen fouten permitteren. Ik vertrouw Arcor hierin, de medewerkers verrichten onder leiding van Nancy goed werk. Zelfs onder heel grote tijdsdruk leveren ze kwaliteit.” Arcor verzorgt het naai- en stikwerk voor By.Noon. 

De volledige confectie van de kussens gebeurt bij hen. Ze stikken de stoffen aan elkaar, naaien er de rits in en verpakken het afgewerkte product. Ik lever de prints en de achterzijde, een linnen stof, van de kussens op rol. De medewerkers knippen de stoffen op maat van onze twee standaardformaten. Bij twijfel kunnen ze zich steeds baseren op onze catalogus die in hun atelier ligt.

By.Noon
By.Noon

Kwaliteit

Ondertussen werkt By.Noon al meer dan een jaar samen met Arcor, het bedrijf is van plan dit ook in de toekomst te blijven doen. “We spelen met een aantal ideeën om ons productaanbod uit te breiden. Wanneer dit concreet wordt, zullen we samen met Arcor de haalbaarheid bekijken. Dit maatwerkbedrijf is voor ons de ideale partner: ze denken niet alleen met ons mee, maar stellen zelf ook mogelijkheden voor om iets aan te pakken. Bovendien is en blijft By.Noon een 100 % Belgisch merk, de visie van Arcor past perfect bij de onze.” Momenteel werkt het bedrijf uit Evergem op maandbasis samen met Arcor. “Meestal ga ik één keer per maand naar Ronse met voldoende materiaal voor een zestal weken werk. De communicatie verloopt altijd zeer vlot. Afspraken of geplande opdrachten geven we via e-mail door, zo heb ik voor mezelf een duidelijk overzicht, maar dringende zaken worden telefonisch besproken.” De open communicatie, de vriendelijke medewerkers die ons altijd zeer warm onthalen en de flexibele werkhouding zijn voor By.Noon een positieve meerwaarde. “En de kwaliteit is natuurlijk de belangrijkste troef. De medewerkers mogen echt trots zijn op hun werk”, besluit Steven De Boeck.

 

 

By.Noon
Klant
By.Noon
Sector
Textiel
Klant sinds
2018
Website
Geleverde diensten

Uitgelichte klantverhalen

Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvragen
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.
Brochure aanvraag
Vul dit formulier in en ontvang onze brochure.